Θες να ψηφίσεις; Τρέξε!


Διαβάστε επίσης για το πρώτο φονικό του 2013 που έγινε στη Λεμεσό και για την κίνηση του Ηλιάδα με τα Εθνικά σύμβολα.


Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών στο Υπουργείο Εσωτερικών Δημήτρη Δημητρίου, από το πρωί μέχρι περίπου τις 10 έχουν υποβληθεί κάπου 500 αιτήσεις από νέους ψηφοφόρους, ενώ όσον αφορά ψηφοφόρους που θα ψηφίσουν σε κέντρα του εξωτερικού μόνο 500 αιτήσεις ήρθαν μαζεμένες από ένα κόμμα.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι και σήμερα αναμένεται οι αιτήσεις να φθάσουν σε τετραψήφιο αριθμό τόσο για τους νέους εκλογείς όσο και για τους εκλογείς σε κέντρα του εξωτερικού.

«Η μέρα θα είναι μεγάλη», σχολίασε ο κ. Δημητρίου, προσθέτοντας ότι οι αιτητές θα χρειαστεί να κάνουν λίγη υπομονή. Όπως είπε, τουλάχιστον στην Υπηρεσία Εκλογών, όπου γίνονται οι δηλώσεις για τα κέντρα του εξωτερικού θα χρειαστεί να γίνει αρκετή δουλειά και πιθανόν η όλη διαδικασία για τους υπαλλήλους της υπηρεσίας να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης, ώστε να διεκπεραιωθούν όλες οι αιτήσεις που παραλήφθηκαν.

Μέχρι σήμερα υπήρξαν 10,551 νέες εγγραφές ψηφοφόρων στον εκλογικό κατάλογο ενώ οι δηλώσεις για ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού έχουν ξεπεράσει τις 11000.

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τις 5 σήμερα το απόγευμα στην Υπηρεσία Εκλογών και τις Επαρχιακές Διοικήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ