Θύελλα αντιδράσεων για την έρευνα στην Κεντρική


Διαβάστε επίσης, “Νεοφύτου: Το επιτελείο Μαλά απαξιώνει ανθρώπους με διεθνές κύρος” και “Συλικιώτης: Στόχος η ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων για β’ γύρο”.


Νίκος Κατσουρίδης

Η έρευνα που διεξάγεται στην Κεντρική Τράπεζα για τη διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου δεν είναι θέμα που αφορά κανένα επιτελείο και κανένα κόμμα, δήλωσεο Νίκος Κατσουρίδης.

Πρόσθεσε ότι όλα τα κόμματα θεωρούν ότι ο θεσμός του Διοικητή και της ΚΤ είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός, λέγοντας ότι προκαλούσε «ιερή οργή» η παραμικρή δήλωσε του τότε ΥΠΟΙΚ ή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τη κατεύθυνση του κ. Ορφανίδη.

 

Χάρης Γεωργιάδης 

Οι μέθοδοι εκφοβισμού και αστυνομοκρατίας είναι απαράδεκτες και δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές, δήλωσε σήμερα ο Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης σε σχέση με την έρευνα στην Κεντρική Τράπεζα.

Σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην Κεντρική Τράπεζα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έφτασαν στο σημείο να περνούν εργαζομένους από αστυνομική ανάκριση για να διαπιστώσουν εάν κάποιος μίλησε στον Νίκο Αναστασιάδη», είπε και πρόσθεσε πως «τέτοιες μέθοδοι εκφοβισμού και αστυνομοκρατίας είναι απαράδεκτες και δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές».

 

Οι έρευνες για τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων από την Κεντρική Τράπεζα συνεχίζονται εντατικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Σημειώνοντας ότι “στόχος είναι το συντομότερο να ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις και να υποβληθεί ο φάκελος στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης”.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ.Αγγελίδης ανέφερε πως οι έρευνες περιλαμβάνουν λήψεις καταθέσεων “κι αν χρειαστεί και εξέταση οποιωνδήποτε εγγράφων”, ενώ ερωτηθείς κατά πόσο θα κληθούν και πολιτικά πρόσωπα, παρέπεμψε στη δήλωση του Αρχηγού της Αστυνομίας, ότι δηλαδή “οποιοδήποτε πρόσωπο γνωρίζει οτιδήποτε που ίσως βοηθά αυτήν την έρευνα ή θα πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις, αυτό θα γίνει”.

 

Αβέρωφ Νεοφύτου

Μήνυμα τρομοκρατίας θέλουν να στείλουν με τις έρευνες για τις διαρροές στην ΚΤ δηλώνει ο Αβ. Νεοφύτου 

Οι αστυνομικές έρευνες για τη διαρροή εγγράφων από την Κεντρική Τράπεζα επιδιώκουν να στείλουν ένα μήνυμα τρομοκρατίας, όπως δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ερωτηθείς, στο περιθώριο σημερινής εκδήλωσης της Γυναικείας Οργάνωσης του ΔΗΣΥ Λευκωσίας, σχετικώς με τις έρευνες της Αστυνομίας για τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων από εργαζόμενο στην Κεντρική Τράπεζα και κατά πόσον ο ίδιος θεωρεί ότι οι έρευνες στρέφονται ή όχι προς την ορθή κατεύθυνση, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε πως “αυτές είναι έρευνες που θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα τρομοκρατίας”.