Τυφλός σκύλος οδηγάει έλκηθρο με τη βοήθεια του αδερφού του (vid)


Διαβάστε επίσης, “Βίντεο: Έκρηξη μετεωρίτη στην Ιαπωνία” και Βίντεο: Απρόσκλητη μύγα ενόχλησε τον Ομπάμα σε ομιλία


Όταν τρία χρόνια πριν, ο συμπαθέστατος Gonzo άρχισε να χάνει την όραση του, κανείς δεν πίστευε πως θα μπορούσε να παραμείνει “ενεργός“, παρέα με τα υπόλοιπα χάσκι της ομάδας του.

Ο 8χρονος Gonzo, είναι ένα από τα συνολικά 120 σκυλιά του Κυνοτροφείου, “Muddy Paw Sled”. Με τη βοήθεια του αδερφού του Poncho, κατάφερε να παραμείνει μέλος της ομάδας των ελκήθρων του κυνοτροφείου, που χρησιμοποιούνται για τουριστικούς λόγους στο Whitefield του New Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών.Ο ιδιοκτήτης του Ben Morehouse, δήλωσε στο Associated Press: “Παρότι είναι εντελώς τυφλός, ξέρει απ’ έξω τα κατατόπια και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να τον αποκλείσω από την υπόλοιπη ομάδα. Άλλωστε εκείνος και ο αδερφός του, είναι αχώριστοι”.

Στην ουσία ο Poncho είναι τα “μάτια” του Gonzo. Τα δύο χάσκι, ανήκουν μάλιστα στην “επίλεκτη” ομάδα του Morehouse, που αποτελείται από 8 σκυλιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “όταν ο Gonzo δεν ήταν ακόμα τυφλός, δεν είχε καμία βοήθεια από τον αδερφό του. Στη συνέχεια όμως, όταν εκείνος κατάλαβε το πρόβλημα του, τον “ανέλαβε” και από τότε τον έχει υπό την προστασία του.

Συνήθως όταν είμαστε στο έλκηθρο και ένα σκυλί τύχει να στραβοπατήσει ή πέσει, τα υπόλοιπα συνεχίζουν. Στην περίπτωση του Gonzo αυτό που γίνεται είναι φοβερό. Αν του συμβεί κάτι, ο αδερφός του σταματάει αμέσως όλη την ομάδα”. 

Οι διαδρομές που διοργανώνει το κυνοτροφείο διαρκούν περίπου 20 λεπτά, και τα έσοδα διατίθενται στη διαβίωση των σκύλων που πωλούνται σε επίδοξους αγοραστές.

Στόχος των ιδιοκτητών της ομάδας, είναι όχι μόνο η εκπαίδευση των σκύλων, αλλά και η διάσωση αδέσποτων κουταβιών.

Για περισσότερες περίεργες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.