Της φυλακής τα σίδερα είναι (και) για… κοινοτάρχες


Διαβάστε επίσης τι γράφει το Economist για την Κυπριακή οικονομία και πως προχωράνε Noble- ΚΡΕΤΥΚ για το Οικόπεδο 12.


Ο 49χρονος, ο οποίος ως πτωχεύσας έχει παυθεί από τη θέση του κοινοτάρχη στις αρχές του έτους, φέρεται να έκανε κατ’ εξακολούθηση ανάληψη χρημάτων από συγκεκριμένο Συνεργατικό Ίδρυμα, χωρίς να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει για προσωπικούς σκοπούς και με πρόθεση, όπως αργότερα υποστήριξε, να τα επιστρέψει μελλοντικά.

Σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης, ο 49χρονος φέρεται να προσπάθησε να ξεγελάσει τα υπόλοιπα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου, σκηνοθετώντας την κλοπή χαρτοφύλακα, που βρισκόταν στο αυτοκίνητο του, και στον οποίο ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν το χρηματικό ποσό των 23 χιλιάδων, μαζί με άλλα έγγραφα της κοινότητας.

Οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, καταρρίφθηκαν μετά από εξετάσεις στο αυτοκίνητο, ενώ ακολούθησε η παραδοχή του, ότι έκανε ψευδή καταγγελία και πως ο ίδιος έσπασε το παράθυρο του αυτοκινήτου του, σε μια προσπάθεια να αποκρύψει όλες τις αποδείξεις και έγγραφα που αφορούσαν τις οικονομικές συναλλαγές του κοινοτικού συμβουλίου για το 2012.

Εναντίον του εξετάζονται υποθέσεις κλοπής από δημόσιο λειτουργό, κατάχρησης εξουσίας, δημόσιας βλάβης και αδικήματα του Περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2011 και Ιανουαρίου 2013.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής δυο καταθέσεις και έγιναν δυο έρευνες, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 20 καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου και θα γίνουν εξετάσεις στα Συνεργατικά Πιστωτικά ιδρύματα όπου διατηρεί λογαριασμούς, τόσο ο ίδιος όσο και το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Επίσης, θα αξιολογηθεί ο αριθμός εγγράφων που παραλήφθηκαν από τις έρευνες, περιλαμβανομένου και αριθμού εγγράφων που εκδόθηκαν από το βιβλιάριο επιταγών του Κοινοτικού Συμβουλίου και θα ζητηθεί από την Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας έλεγχος στα βιβλία της κοινότητας, για να διαπιστωθεί η ελλειμματική διαφορά.

Πηγή: ΚΥΠΕ