To ντιμπέιτ λεπτό προς λεπτό από το 24h!

 Ξεκινά το “καυτό” debate με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι ερωτήσεις.

Ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για να αποφευχθούν οι ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών ενώ είπε οτι δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε φίλους τους οποίους θα χρειαστούμε. “Δεν ευθύνονται οι δανειστές για τα μέτρα αλλά αυτοί που έχουν την ευθύνη” . 

Ο κ. Μαλάς είπε ότι κρίση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις τράπεζες και κατ’ επέκταση στην παγκόσμια κρίση. ” Η Κυβέρνηση έκανε λάθος στις εκτιμήσεις” τονίζοντας την πολιτική κοινωνικής συνοχής. 

Ο Γιώργος Λιλλήκας πιστεύει ότι η προπώληση φυσικού αερίου είναι η λύση ώστε να υπάρξει άμεσα ανάπτυξη και να μπει φρένο στην ανεργία. Ξεκινά ο κύκλος τοποθετήσεων

κ. Αναστασιάδης: Δεν πιστεύω ότι είναι σοβαρή πρόταση Λιλλήκα για προπώληση φυσικού αερίου. Αυτός που έχει κολόνα την Μέρκελ είναι ο Πρόεδρος Χριστόφιας και όχι εγώ.

κ. Μαλάς: Σχετικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων που όπως είπε θα είναι στην πολιτική ατζέντα του Νίκου Αναστασιάδη εμπεριέχει να τον κίνδυνο να χάσουμε την κρατική μας κυριαρχία. 

κ. Λιλλήκας: Είναι φανερό ότι αυτοί που μας έβαλαν στην κρίση δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση. 

 9:56: Σταυρός Μαλάς – η Κυβέρνηση μας αφήνει μια παρακαταθήκη με πολλά θετικά και ίσως κάποιους λάθος χειρισμούς. Θα κυβερνήσω με κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού με σπονδυλική στήλη όλο το πολιτικό φάσμα. 

10:00: κ. Λιλλήκας ζήτησε μελέτη από διεθνή οίκο για το ποια θα είναι τα θετικά αν εκμεταλλευτούμε  το φυσικό αέριο αυτήν την εποχή που πολλοί πιστεύουν ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Κυπριακής οικονομίας. “Να μην διχάσουμε το κόσμος σε μνημονιακούς και αντι-μνομηνιακούς – Δημόσιους και μη Δημόσιους

10:05: Νίκος Αναστασιάδης – Αν δεν αποδείξεις ότι δεν είσαι συνεπής κανένας δεν θα σε εμπιστευτεί. Αν δεν στήσεις σωστές συμμαχίες και τους αποκαλείς κλεφταράδες των λαών τότε δεν θα πετύχεις ανακεφαλαιοποίηση.  Σε ερώτηση αν θα αποφύγουμε το δεύτερο μνημόνιο απάντηση είπε “Νομίζω βεβαιότατα θα το αποφύγουμε”

10:09: Σταύρος Μαλάς απευθυνόμενος προς Ν. Αναστασιάδης “Είδατε ότι κρύβεστε πίσω από το μνημόνιο, και αν εκλεγείτε θα μας οδηγήσετε στις ιδιωτικοποιήσεις”

10:13: Γιώργος Λιλλήκας το κράτος πρέπει να γίνει μικρότερο και πιο ευέλικτο και να γίνουν υποδομές για ενεργειακό μας πλούτο. “Αν βγούμε στην Κυβέρνηση θα δούμε αν θα υπογράψουμε το μνημόνια εξαρτάτε αν θα αφήσει άδεια ταμεία που λέει πως δεν θα αφήσει”

10:17: Σταύρος Μαλάς “Θα είναι το πρώτο και τελευταίο μνημόνιο που θα υπογράψω”

10:20: Νίκος Αναστασιάδης “Δεν είπα 10 mea culpa αλλά 2 ένα στο κόσμο του ΔΗΚΟ που πίκρανα και ένα για την ανοχή μου στην Κυβέρνηση Χριστόφια”

10:33: Νίκος Αναστασιάδης Έχουμε καταθέσει θέσεις για αντιμετώπιση της Κρίσης. Η φορολόγηση δεν είναι λύση. Σε τοποθέτηση δημοσιογράφου ότι ζητούν περικοπές απαντά χαρακτηριστικά “Μα εμείς ζητάμε περικοπές”10:37: Σταύρος Μαλάς για αποφυγή δευτέρου μνημονίου “Απευθείας ανακεφαλαιοποίηση χωρίς ιδιωτικοποιήσεις”

10:43: Γιώργος Λιλλήκας σχετικά με τα περιουσιακά του στοιχεία “Είμαι περήφανος για υτα που πέτυχα στην ζωή”

10:48: Νίκος Αναστασιάδης “Σχετικά με το Υπουργείο Οικονομικών γνωρίζω ακριβώς τι προσόντα θα πρέπει να έχει ο Υπουργός που θα πρέπει να αναλάβει”

10:50: Σταύρος Μαλάς ” Αυτή η κουβέντα αν είμαι συνεχιστής της πολιτικής της παρούσας Κυβέρνησης πρέπει να σταματήσει, πρέπει να με κρίνετε για το δικό μου πρόγραμμα. 10:54: Γιώργος Λιλλήκας “Δεν είναι μόνο το φυσικό αέριο το πλάνο μας. Θα δώσουμε κίνητρα σε επαναπατρισμό κεφαλαίων που θα επενδύσουν. Συνεργασία με εταιρίες από Ισραήλ για ανάπτυξη τουρισμού στην Κύπρο”  ” O κ. Αναστασιάδης είπε πολλά mea culpa και θα πει και άλλα” “Θα δώσουμε χώρο στους νέους στα λαμπρά μυαλά του τόπου”.

11:00: Νίκος Αναστασιάδης “Φυσικά και θα εργαστώ για αντιμετώπιση της κρίση που επηρεάζει τους ανθρώπους”. “Δεσμεύομαι για άμεσα μέτρα για ανάπτυξης”.

11:07: Σταύρος Μαλάς σχετικά με σύσταση Κρατική Κρατικής Τράπεζας ” Θα βρεθούν λεφτά για τα την Κρατική Κρατικής Τράπεζας από τις αδειοδοτήσεις για το φυσικό αέριο – Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά του τόπου”

11:13: Γιώργος Λιλλήκας ” Δεν παίζει ρόλο η πλειοψηφία στην Βουλή αλλά η εργατικότητα και το όραμα του Προέδρου”

11:16: “Πρέπει να είναι περήφανος που είναι ο καθένα που ο πολιτικός μια λιλιπούτειας χώρας έφερε στην Κύπρο την ηγεσίας Ε.Ε “Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν γίνει δούλος κανενός”

11:22: Σταύρος Μαλάς “Βέβαια θα δώσω στην δημοσιότητα τα έξοδα της προεκλογικής μας εκστρατείας”

11:28: Γιώργος Λιλλήκας “Θέλω να στείλω μήνυμα αισιοδοξίας δεν αντέχουμε να βλέπουμε ανθρώπους να μεταναστεύουν – Πρέπει να δώσουμε χώρο στους νέους”

11:30: Σταύρος Μαλάς “Οι πιο κρίσιμες προεδρικές εκλογές, δεν υπάρχουν σωσίες, απευθύνομαι σε όλος τους προοδευτικούς ψηφοφόρους. Όχι στους πολιτικούς του χθες, πρόταση μου δεν είναι κομματική”

11:33: Νίκος Αναστασιάδης “Δεν θα μπω στον πειρασμό να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα, Δεν δέχομαι υποδείξεις από κανένα για το πόσο διεκδικητικός θα είμαι”