«Τούρκος εθνικιστής ο ύποπτος για το μακελειό στο Παρίσι»


Διαβάστε επίσης και δείτε pics και vids από το πιο παγωμένο μέρος του κόσμου και δείτε το video με κοριτσάκι ενός χρόνου.


O ύποπτος για τη δολοφονία των τριών κουρδικής καταγωγής ακτιβιστριών στο Παρίσι, δεν είναι Κούρδος ούτε και μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), όπως λέγεται και γράφεται, αλλά Τούρκος εθνικιστής, υποστηρίζει μία κουρδική οργάνωσης της Γαλλίας.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν είχε ανακοινώσει την Δευτέρα ότι εξετάζεται ως ύποπτος για τους φόνους ο 30χρονος Τούρκος υπήκοος Ομέρ Γκιουνέι ο οποίος δηλώνει ότι εδώ και δύο χρόνια είναι μέλος του ΡΚΚ. Πηγή προσκείμενη στην υπόθεση διευκρίνισε ότι ο πατέρας του Γκιουνέι είναι Κούρδος, αλλά η μητέρα του δεν ανήκει στη μειονότητα αυτή.

«Σε αντίθεση με αυτά που αναφέρει ο Τύπος για να ενισχύσει την υπόθεση του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών εντός του ΡΚΚ, ο Ομέρ Γκιουνέι, ο ύποπτος για τις δολοφονίες της Σακινέ Τσανσίζ, της Φιντάν Ντογάν και της Λεϊλά Σαϊλεμέζ, δεν είναι Κούρδος, ούτε ακτιβιστής», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κουρδικό Κέντρο Πληροφόρησης (CIK).

Οι τρεις γυναίκες εκτελέστηκαν μέσα στα γραφεία του CIK στο Παρίσι στις 9 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Γκιουνέι είχε οριστεί από το ΡΚΚ «οδηγός και συνοδός» της Τσανσίζ, την οποία τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν ως ιδρυτικό στέλεχος του ΡΚΚ.

«Ο Ομέρ Γκιουνέι προσέγγισε τους κουρδικούς κύκλους τον Νοέμβριο του 2011, εντασσόμενος σε μια κουρδική οργάνωση. Εμφανιζόταν ταπεινός, άδολος και εξυπηρετικός, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της κοινότητας. Μετά τη σύλληψή του μάθαμε ότι δεν είναι Κούρδος, όπως ισχυριζόταν, αλλά Τούρκος από την περιοχή της Σεβάστειας και προέρχεται από μια οικογένεια που πρόσκειται στην εθνικιστική δεξιά», αναφέρεται στην ανακοίνωση του CIK.

Ο Γάλλος εισαγγελέας είχε ανακοινώσει ότι ο Γκιουνέι γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1982 στη Σαρκίσλα. Πηγή προσκείμενη στην υπόθεση ανέφερε ότι ο ύποπτος εγκατέλειψε την Τουρκία πριν από πολλά χρόνια.

Όσον αφορά το κίνητρο της τριπλής δολοφονίας, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, σύμφωνα με την γαλλική εισαγγελία. 

Ένας ειδικός σε κουρδικά ζητήματα, τηρώντας την ανωνυμία του, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το έγκλημα μπορεί να αφορά ξεκαθάρισμα λογαριασμών που να συνδέεται με τις διαπραγματεύσεις οι οποίες διεξάγονται μεταξύ Άγκυρας και ΡΚΚ το τελευταίο διάστημα. Ενδέχεται, όμως, να επρόκειτο για ενέργεια της τουρκικής ακροδεξιάς των Γκρίζων Λύκων ή ακόμη και να οφείλεται σε προσωπικές διαφορές μεταξύ του δράστη και των θυμάτων.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο newsbeast.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.