Τους πρέσβεις της Ευρωζώνης θα δει ο Δημητριάδης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της ΚΤΚ, ο κ. Δημητριάδης θα μεταφέρει στους Πρεσβευτές το μήνυμα ότι η ΚΤΚ θα δώσει προτεραιότητα στην εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και στην εφαρμογή των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων. Στη συζήτηση θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθεί και το θέμα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, υπό το φως των αυξανόμενων επιθέσεων ξένων ΜΜΕ σε βάρος της Κύπρου για το όλο θέμα.


Διαβάστε επίσης τι δήλωσε από την φυλακή ο “Δράκος” της Ξάνθης


Σε σχέση με τις τράπεζες, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η ΚΤΚ έστειλε ενδείξεις για εφαρμογή αυστηρότερης εποπτείας, με κινήσεις όπως την υποβολή όλων των υποψήφιων νέων μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Τραπεζών σε προσωπικές συνεντεύξεις προκειμένου να εξακριβωθεί η ανεξαρτησία τους.

Αναφορικά με την έρευνα του οίκου Alvarez & Marsal, που θα καταδείξει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι τράπεζες οδηγήθηκαν να ζητήσουν κρατική στήριξη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε πρόβλημα στη συλλογή στοιχείων από τον οίκο και για αυτό το λόγο υπήρξε η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έρευνας.

Πηγή: ΚΥΠΕ