Τριμελής διοικούσα επιτροπή για το Πάφος 2017


Διαβάστε επίσης, “Στις 18 τα αποτελέσματα της Pimco” και “Στις αραβικές χώρες για καλύτερο μέλλον οι Κύπριοι”.


Εξάλλου με 11 ψήφους υπέρ και 6 εναντίον εγκρίθηκε τριμελής διοικούσα επιτροπή με κύρια αρμοδιότητα την εγγραφή της εταιρείας που θα διαχειριστεί τις τύχες του Πάφος 2017 .

Τη διοικούσα επιτροπή θα αποτελούν ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο αντιδήμαρχος Μάκης Ρουσσής και ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ της μεγαλύτερης δημοτικής ομάδας στο Δήμο Νίκος Σιμμιλίδης. Ανάμεσα στις άλλες αρμοδιότητες η τριμελής επιτροπή θα αναλάβει να εκπονήσει τις προδιαγραφές για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή και να έλθει επίσης σε επαφές με τους υπόλοιπους μετόχους που θα στελεχώσουν την εταιρεία.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής ανέφερε στο ΚΥΠΕ  πως κάποιες δημοτικές ομάδες μεταβαίνουν απροετοίμαστες στις συνεδριάσεις της ολομέλειας του Δημοτικού συμβουλίου  για συζήτηση του θέματος της σύστασης του Οργανισμού Πάφος 2017,  με αποτέλεσμα να ζητούν αναβολές. Ο κ. Σιαηλής συνέστησε σοβαρότητα και καλύτερη διαβούλευση με τις δημοτικές ομάδες ώστε να λαμβάνονται σωστότερες αποφάσεις και να μην προσβάλλεται το κύρος του δημοτικού συμβουλίου.

Στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ζήτησε ολιγόλεπτη αναβολή της συνεδρίασης μετά από καταγγελίες που διατύπωσε ο δημοτικός σύμβουλος της ΕΔΕΚ Λάζαρος Ομήρου ότι συγκεκριμένο πρόσωπο δέχτηκε απειλές και εκβιασμούς από συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ακολούθησε διαβούλευση με τους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων ενώ αναγνώσθηκε επίσης επιστολή του συγκεκριμένου ατόμου με την οποία διαψεύδει τις καταγγελίες και ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί την εμπλοκή του στο Πάφος 2017.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να είναι προσεκτικοί, να χαμηλώσουν τους τόνους, και επανέλαβε πως επιδιώκει τη συναίνεση, την ομοψυχία και την ομοφωνία. Θα πρέπει είπε να καταλήξουμε με καθαρό μυαλό ομόφωνα και μακριά από σκοπιμότητες στην σύσταση ενός οργανισμού για το Πάφος 2017 που θα είναι περισσότερο παραγωγικός.  Ο κ. Βέργας  ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως με βάση πάντως το φάκελο διεκδίκησης , το λεγόμενο Bit Book, δεν παραβιάζεται καμία από τις δεσμεύσεις καθότι προνοεί την σύσταση του οργανισμού μέχρι ερχόμενο Μάιο .

Ο δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως η νέα πρόταση που συζητήθηκε στους επικεφαλείς των μετόχων , και που έχει καταφέρει να βρει μια καλή ισορροπία δίχως να  αποκλίνει καθόλου από το Bit Book,  με πρόεδρο τον ίδιο  και 8 τεχνοκράτες του πολιτισμού αλλά και με άλλες επιτροπές οι οποίες θα έχουν ισχυρές αρμοδιότητες, είναι όπως είπε μια πρόταση που μπορεί να βρει την ομοφωνία στο δημοτικό συμβούλιο.  Ξεκαθάρισε τέλος ,  πως η πρόθεση του δεν ήταν να περάσει η πρόταση του με ένα ή με δύο ψήφους διαφορά αλλά να υπάρχει ομοφωνία.

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΕΥΡΩΚΟ Ανδρέας Χρυσάνθου  ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως αυτό που ανέτρεψε τα δεδομένα ήταν η άμεση άρνηση του προσώπου και συγκεκριμένα του πρύτανη του πανεπιστημίου Νεάπολης Ηλία Ντινένη, που ήταν όπως είπε, και ο εκλεκτός μιας μεγάλης μερίδας δημοτικών συμβούλων για να αναλάβει την προεδρία του οργανισμού. 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου χαιρέτισε την απόφαση για την μετάθεση της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού Πάφος 2017 μετά τις εκλογές. Ο κ. Δημητρίου κάλεσε τον δήμαρχο Πάφου να είναι συναινετικός  ο ρόλος του και να μην ενσπείρει την διχόνοια. 

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του Δημοκρατικού κόμματος Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε πως στόχος της δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ  είναι όπως με ομοφωνία, ομόγνωμα και με πνεύμα συναίνεσης να προχωρήσει η  ίδρυση της εταιρείας και ο καταρτισμός  του νέου διοικητικού συμβουλίου του Πάφος 2017.  

Εξάλλου  ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ Νίκος Σιμιλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η αναβολή που δόθηκε για τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Πάφος 2017 δυσχεραίνει τα πράγματα. Ο κ. Σιμιλίδης ανέφερε «δυστυχώς η δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ ζήτησε αναβολή βασιζόμενη σε πληροφορίες που τελικά δεν ευσταθούν».  Ανακοίνωσε επίσης πως το θέμα της σύστασης του Οργανισμού θα συζητηθεί μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου ενώ σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η νεοσυσταθείσα τριμελής διοικούσα επιτροπή.

 

Πηγή ΚΥΠΕ