Τρομοκρατική ενέργεια σε εμπορικό κατάστημα στην Αθήνα


Διαβάστε επίσης, “Ελλάδα: Άρπαξαν νεογέννητο από τη μητέρα του με την απειλή όπλου” και “Έκρηξη ομογενών για ελληνική σημαία με… πωλείται”.


Έκρηξη στο υπόγειο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου The Mall Athens σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου. Το τηλεφώνημα έγινε στις 10 παρά πέντε το πρωί στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και λίγο αργότερα στην ιστοσελίδα zougla.

Ο άγνωστος είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου και ότι θα εκραγεί σε 48 λεπτά.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο άνδρες της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών και η περιοχή εκκενώθηκε.

Στις 10 και 55 έγινε η έκρηξη.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα δύο τραυματίες, κατά πάσα πιθανότητα άτομα του προσωπικού ασφαλείας. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα ούτε είναι γνωστό ποιοι είναι οι τραυματίες.

Ευτυχώς, από την έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού δεν προκλήθηκε φωτιά, και έτσι δεν υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές ή κίνδυνος για θύματα.

 

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης, αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στον χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι’ αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί. Οι δύο άνδρες μεταφέρονται στο ΚΑΤ προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

 

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, προκειμένου να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία.