Καταδίωξη έληξε με 137 πυροβολισμούς


Διαβάστε επίσης, “Αίγυπτος: Καταδίκη σε θάνατο 21 ανθρώπων – Βίαιες συγκρούσεις (vid)” και “Σε απολύσεις προχωρά και το Πεντάγωνο”.


Γιατρός της Κομητείας εντόπισε κοκαΐνη στο αίμα του 43χρονου οδηγού Τίμοθι Ράσελ και της συνεπιβάτισσάς του, 30χρονης, Μαλίσα Ουίλιαμς.

Ο άνδρας ήταν επίσης θετικός σε αμφεταμίνες και η γυναίκα σε μαριχουάνα.

Τριάντα περιπολικά της Αστυνομίας κυνήγησαν τον Ράσελ, από τη στιγμή που ο ίδιος προσπάθησε να διαφύγει, επειδή πληροφορήθηκε τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε και τα οποία, απ’ ό,τι φαίνεται, τα είχε αντιληφθεί.

Παραμένει άγνωστος ο λόγος για τον οποίο ο Ράσελ προτίμησε να διαφύγει. Με την πρώτη του κίνηση όμως, εξαπολύθηκε ένα ανθρωποκυνηγητό-καταδίωξη άνευ προηγουμένου, με τα 30 περιπολικά που επιτάχθηκαν ως ενισχύσεις για να σταματήσουν τον 43χρονο άνδρα.

Τελικά, οι σφαίρες βρήκαν τον ίδιο 23 φορές και τη συνοδηγό του άλλες 24 φορές, ωστόσο αυτοί δε σταματούσαν, ωσότου εξέπνευσαν.

Η συμπεριφορά των αστυνομικών έχει προκαλέσει κύματα αντιδράσεων και αρκετοί ιθύνοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής έκαναν λόγο για «ρατσιστική υποκινημένη εκτέλεση» των δύο υπόπτων, μιας και αμφότερα τα θύματα ήταν μαύροι.

Η επίσημη ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος της περιοχής ανέφερε ότι «οι πυροβολισμοί είναι δικαιολογημένοι, καθώς ο Τίμοθι Ράσελ, κατά τη διάρκεια της διαφυγής του, προσπάθησε να παρενοχλήσει έναν αστυνομικό».

Συνάδελφοι των αστυνομικών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, υποστήριξαν ότι υπήρχε μέσα στην Αστυνομία ο φόβος ότι οι δύο φυγάδες ήταν οπλισμένοι, μιας και αμφότεροι, τόσο ο Τίμοθι Ράσελ, όσο και η Μαλίσα Ουίλιαμς, είχαν καταδικαστεί για παλαιότερες εγκληματικές υποθέσεις στο παρελθόν.

Πηγή: newsbeast.gr