Ελλάδα: Ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στο Mall

 


Διαβάστε επίσης, “Ελλάδα: Ισόβια στον 27χρονο που σκότωσε την 20χρονη φίλη του” και “Στη Σούδα ψάχνοντας κοιτάσματα το Nordic Explorer (vid)”.


Στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης, απορρίπτεται η κατηγορία ότι υπήρχε πρόθεση για θύματα ανάμεσα στους πολίτες, και σημειώνεται πως αυτά είναι «συκοφαντίες από την πλευρά της εξουσίας», ενώ διαψεύδονται επίσης οι «λογικές παράπλευρων απωλειών», καθώς η προκήρυξη αναφέρει ότι εκτός από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία και την ιστοσελίδα zougla.gr, υπήρξε προειδοποίηση για τον εκρηκτικό μηχανισμό στην ασφάλεια του εμπορικού κέντρου και την εφημερίδα Το Ποντίκι.

Η επιλογή του στόχου «δικαιολογείται», καθώς όπως αναφέρει η προκήρυξη «για εμάς το mall και το κάθε mall είναι τεράστιο νεκροταφείο ανθρώπων και αληθινών αξιών. Για αυτό και το χτυπήσαμε», σημειώνει και προσθέτει πως «για εμάς πίσω από τις βιτρίνες που έσπασαν ξεδιπλώνεται μια διαφορετική ιστορία. Ένας οικονομικός κολοσσός που βολεύει διπλά την εξουσία και τον καπιταλισμό. Φέρνει χρήμα και ικανοποιεί την δίψα όλων αυτών των άπληστων μισάνθρωπων και από την άλλη βυθίζει στην απάθεια και την άγνοια με αντάλλαγμα λίγες στιγμές πλαστού συναισθήματος, ψεύτικης ικανοποίησης και ολοκληρωτικού ελέγχου».

Το κείμενο κλείνει εκφράζοντας «αλληλεγγύη στους κρατούμενους που αγωνίζονται ενάντια στο σωφρονιστικό καθεστώς» και σε «όλους τους αιχμάλωτους και καταζητούμενους αναρχικούς ανά τον κόσμο», με τη φράση «Ζήτω η Αναρχία».

Πηγή ΚΥΠΕ