Βγενόπουλος: Εντελώς ανυπόστατες οι κατηγορίες εναντίον μου

 


Διαβάστε επίσης, “Στις 18 τα αποτελέσματα της Pimco” και “Tι λένε Γερμανικά ΜΜΕ για Κυπριακή Οικονομία”.


Εντελώς ανυπόστατες χαρακτηρίζει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, πρώην μη εκτελεστικός διευθυντής της τότε Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας, τις κατηγορίες που του αποδίδονται μέσω ιδιωτικής ποινικής αγωγής από ιδιώτη επενδυτή που αγόρασε αξιόγραφα της Τράπεζας, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τις αναφορές στον Τύπο σε σχέση με την επιδότηση της κλήσης ως ανοησία και κακοήθεια.

Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, έχουν κατατεθεί δύο μηνύσεις εναντίον του, άλλων 7 στελεχών της Τράπεζας και του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου από επενδυτή που, επειδή αγόρασε αξιόγραφα της Λαϊκής Τράπεζας αξίας 108.000 ευρώ και μειώθηκε η αξία τους, “μας κατηγορεί ότι συνωμοτήσαμε μεταξύ μας για να του πάρουμε τα λεφτά!”.

“Οι δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν, μεταξύ άλλων και εναντίον μου, έχουν σύμφωνα με το Κυπριακό Δίκαιο τον τίτλο «Ιδιωτικές Ποινικές Αγωγές» και δεν έχουν καμία σχέση με την Ποινική Δίωξη που γνωρίζουμε στην Ελλάδα, όπου έχει προηγηθεί η ανακριτική διαδικασία”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος.

Χαρακτηρίζει δε το κατηγορητήριο ως “εντελώς ανυπόστατο, αφού για την πώληση οποιουδήποτε επενδυτικού προϊόντος βάσει ενημερωτικού δελτίου που έχει εγκριθεί από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι αδύνατον να έχει οποιαδήποτε ευθύνη ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος μιας Τράπεζας επειδή ψήφισε υπέρ της έκδοσης του προϊόντος στην σχετική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου”.

“Είναι προφανές λοιπόν από τα ανωτέρω ότι ιδιωτικές και ανυπόστατες μηνύσεις καθώς και η διαδικασία κλήτευσής τους επιχειρήθηκε να μετατραπούν επικοινωνιακά σε «δικαστικές περιπέτειες στην Κύπρο» κ.λ.π.  Όμως η αλήθεια είναι ότι έχω αποχωρήσει από την Προεδρία της Λαϊκής Τράπεζας εδώ και 15 μήνες και δεν υπάρχει καμία σοβαρή και τεκμηριωμένη κατηγορία εναντίον μου, ενώ την ίδια περίοδο η Κυπριακή οικονομία οδηγείται σε οικονομική καταστροφή για λόγους που θα γίνουν γνωστοί πολύ σύντομα”, σημειώνει.

Παράλληλα, ο κ. Βγενόπολος αναφέρεται στις ανυπόστατες, όπως χαρακτηρίζει τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο ότι υπάρχει ένταλμα της Interpol για τη σύλληψή του «που είναι θέμα ωρών, θα κάνει πάταγο», αλλά και στις αναφορές στον κυπριακό Τύπο ότι ο ίδιος δεν θα εντοπιστεί για να του επιδοθεί το σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

“Επειδή και στην Κύπρο γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα έχω γνωστή διεύθυνση κατοικίας, γνωστή επαγγελματική διεύθυνση σαν δικηγόρος, αλλά και γνωστή επαγγελματική διεύθυνση σαν Πρόεδρος της MIG, μάλιστα τα γραφεία μου είναι στο ίδιο κτίριο με υποκατάστημα της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, φαίνεται ότι τελικώς μάλλον θα μου επιδοθεί το κλητήριο έγγραφο και δεν θα «συλληφθώ»!  Δυστυχώς όμως ασύλληπτες θα μείνουν και η ανοησία και η κακοήθεια…”, καταλήγει.

Πηγή ΚΥΠΕ