Βίντεο: Άστεγος κοιμάται σε παγωμένο πεζόδρομο στην Πάτρα


Διαβάστε επίσης, Eλλάδα: Πότε γεννήθηκε η “Λίστα Λαγκάρντ” και Ηλεία: Kωφάλαλη σκότωσε τον θείο της για ένα τσουβάλι ελιές (vid).


Ένα συγκλονιστικό βίντεο κοινοποίησε το site της εφημερίδας “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, pelop.gr.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Μια θλιβερή εικόνα συναντούσαν χθες το βράδυ όσοι κινούνταν στον πεζόδρομο της Αγ. Νικολάου. Ένας άνθρωπος, είχε γείρει το σώμα του σε μια σκαλωσιά και κοιμόταν στον παγωμένο πεζόδρομο. Πολλοί ανησυχούσαν ακόμη κι αν είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο κανείς δεν έκανε τίποτα.

Μπροστά του υπήρχε ένα πλαστικό ποτηράκι που παρέπεμπε σε επαίτη και αυτό καθησύχαζε όσους ανησυχούσαν για κάτι σοβαρό.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2012 ώρα 22.42. Ο υδράργυρος ήταν στους 6 βαθμούς Κελσίου. Η αισθητή θερμοκρασία στο σώμα τουλάχιστον 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Και ενώ όλοι κυκλοφορούσαν κουκουλωμένοι μέσα σε μπουφάν, κασκόλ και γάντια ένας ηλικιωμένος (τουλάχιστον 70 χρονών) άνθρωπος βρισκόταν σχεδόν ξαπλωμένος και ακίνητος στον παγωμένο πεζόδρομο.


Φτώχεια και κρύο στην Πάτρα από CDemo83

Από διακριτικότητα δεν επιχειρήσαμε να δείξουμε το πρόσωπο αυτού του ανθρώπου, ωστόσο αντικρίζοντας τον λίγο αργότερα είδαμε ένα κουρασμένο πρόσωπο, γεμάτο ρυτίδες, καταβεβλημένο από το κρύο και τις άλλες κακουχίες που δεν γνωρίζουμε.

Μια ερώτηση του κάναμε.. “Είσαι από την Πάτρα;”, “Ναι” μας απάντησε. Χωρίς διάθεση για ζητιανιά. Με την αξιοπρέπεια που ταιριάζει σε έναν άνθρωπο που πριν λίγο καιρό δεν είχε λόγο να περιφέρεται και σήμερα κοιμάται μέσα στο κρύο, ελπίζοντας κάποιος να αφήσει ότι έχει την ευχαρίστηση στο πλαστικό του ποτηράκι”.

Σίγουρα δεν πρόκειται για τον μοναδικό άστεγο που βρίσκεται εκτεθειμένος στο κρύο σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, καθώς η κατάσταση στις μεγαλουπόλεις της Ελλάδας (και όχι μόνο) είναι δραματική. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην Αθήνα μόνο, οι άστεγοι ανέρχονται σε 15.000 άτομα.

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.