Βίντεο: Δελφίνια προσπαθούν να σώσουν σύντροφό τους


Διαβάστε επίσης και δείτε video για τα παιδιά στην Ελλάδα που τους αρνούνται την Ελληνική ιθαγένεια και δείτε pics με τις πιο περίεργες δουλειές του κόσμου. 


Επιστήμονες εντόπισαν στην Ανατολική Σινική Θάλασσα στα ανοιχτά της Νότιας Κορέας μια ομάδα δελφινιών που προσπαθούσαν να σώσουν ένα ετοιμοθάνατο δελφίνι βοηθώντας το να αναπνεύσει.

Πέντε δελφίνια είχαν δημιουργήσει μια ζωντανή “σχεδία” με το σώμα τους ώστε να κρατήσουν τον σύντροφό τους για να μη βουλιάξει.

Τέτοιες συμπεριφορές έχουν διαπιστωθεί και στο παρελθόν στα κητώδη, όπως είναι οι φάλαινες και τα δελφίνια.

Ρινοδέλφινα έχουν παρατηρηθεί να σπρώχνουν προς την επιφάνεια νεκρά ή νεογέννητα νεογνά, ενώ σε διαφορετικές περιπτώσεις προσπαθούσαν να ερεθίσουν την αναπνευστική τους λειτουργία δαγκώνοντας τα.

Ωστόσο, στην έρευνα που διενήργησαν Κορεάτες επιστήμονες του Πάρκου του Ινστιτούτου Έρευνας Κητωδών του Ουλσάν στη Νότια Κορέα ήταν η πρώτη που έδειξε δέκα δελφίνια να προσπαθούν να σώσουν ένα άρρωστο μέλος της ομάδας.

Τα δελφίνια- διασώστες ανήκαν σε μια ομάδα 400 μελών τα οποία κυνηγούσαν συνοδεία 500 θαλασσοπουλιών.

Είχαν αποσπαστεί από την ομάδα και προσπαθούσαν να σώσουν έναν σύντροφό τους, με πτερύγια σε παράλυση και κόκκινα σημάδια στην κοιλιακή χώρα.

Μερικά δελφίνια έφτιαξαν έναν προστατευτικό κύκλο, ενώ τα υπόλοιπα προσπαθούσαν να σώσουν το άρρωστο δελφίνι πιέζοντας το από κάτω και στα πλάγια.

Δυστυχώς το δελφίνι πέθανε, δείχνοντας σημάδια νεκρικής ακαμψίας, όμως οι σύντροφοί του συνέχισαν να του προσφέρουν βοήθεια.

Τα κητώδη φαίνεται ότι επιδεικνύουν σε ορισμένες περιπτώσεις αλληλεγγύη ακόμα και σε διαφορετικά είδη, όπως δείχνει το παράδειγμα του παραμορφωμένου ρινοδέλφινου που υιοθετήθηκε από φάλαινες φυσητήρες, πιθανότατα διωγμένο από τα μέλη της ίδιας του της φυλής.Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.