Βίντεο: Όταν οι πιγκουίνοι αναζητούν την τροφή τους

Μικροσκοπικές κάμερες βοηθούν τους επιστήμονες να παρατηρήσουν από κοντά τις αντιδράσεις κάθε ζώου. Η καταγραφή των συνθηκών ζωής τους μας φέρνει πιο κοντά στο να μάθουμε τον κόσμο και τις αντιδράσεις τους στην καθημερινότητά τους.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μελετηθεί η συμπεριφορά αναζήτησης τροφής ενός είδους. Από το πώς και πόσο τρώει ένα ζώο μπορούμε να  κατανοήσουμε τη φυσιολογία του και την ενέργεια που χρησιμοποιεί.

Φανταστείτε όμως πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο όταν  πρόκειται για ένα  ζώο  που  ψάχνει την τροφή του κάτω από το νερό όπως για παράδειγμα ένας πιγκουίνους, μια φάλαινα ή κάποιο άλλο ψάρι.

Για τους επιστήμονες ήταν πολύ δύσκολο να έχουν ακριβείς μετρήσεις για το πώς  αναζητά τη τροφή του και καταφέρνει με επιτυχία να την αρπάξει.

Δύο επιστήμονες από την Ιαπωνία χρησιμοποίησαν βιντεοκάμερες τις οποίες είχαν τοποθετήσει στις πλάτες των πιγκουίνων και κατάφεραν να καταγράψουν την συμπεριφορά τους την ώρα που αναζητούν τη τροφή τους.

Η έρευνά τους δόθηκε μαζί με ορισμένα βίντεο στη δημοσιότητα αυτή τη εβδομάδα από το  PNAS (Proceedings of the National Academy of Science).


Penguincam catches birds’ hunting από Newscaster

Για περισσότερες ειδήσεις από το περιβάλλον διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.