Βόμβα Μέρκελ: Μακριά η Κύπρος – Μόνο ιδιωτικοποιήσεις!


Διαβάστε επίσης: Γερμανικά πυρά για το κυπριακό μνημόνιο – Σκιές και από Σουλτς και… Στεφάνου: Το χρέος έχει 2 πτυχές – πολιτική & τεχνοκρατική


 Η Καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να οικονομικές μεταρρυθμίσεις όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες αποκλείσθηκαν από τον απερχόμενο κομμουνιστή πρόεδρο της Κύπρου.

“Συμφωνούμε πως είναι σημαντικό ότι η τρόικα θα πρέπει να συνομιλήσει με την Κύπρο και ότι δεν μπορεί να υπάρξουν ειδικές συνθήκες για την Κύπρο επειδή στην Ευρώπη έχουμε κοινούς κανόνες“, δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου. “Είμαστε ακόμη μακριά από το τέλος των συνομιλιών“, πρόσθεσε.

Η Μέρκελ έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από συνομιλία που είχε στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι, ο οποίος δήλωσε πως “οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία που επιτρέπουν στη Μάλτα να προχωρήσει” και να κάνει την οικονομία της περισσότερο ανταγωνιστική.

Σύμφωνα με το Reuters, η δήλωση Μέρκελ έρχεται μετά τα σχόλια που ακολουθούν εκθέσεις ότι η συμφωνία συνομολόγησης της δανειακής σύμβασης με την Κύπρο θα πρέπει να καθυστερήσει μέχρι να λήξει η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, (γεγονός που υποδηλώνει μια συμφωνία δεν μπορεί να έρθει μέχρι το Μάρτιο).

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt οι Υπουργοί αντιδρούν στην κατηγορηματική άρνηση από τον Πρόεδρο Χριστόφια της πώλησης των ημικρατικών οργανισμών και ανέφερε ότι χωρίς ιδιωτικοποιήσεις η χώρα δεν μπορεί να αναμορφωθεί.