Βουλή: Αποστολές σε Δουβλίνο και Βρυξέλλες για το ξέπλυμα

 


Διαβάστε επίσης, “Βουλευτές μας σε χώρες που κατηγορούν την Κύπρο για ξέπλυμα” και “Στεφάνου: Ιδιοτελή συμφέροντα πίσω από τις επιθέσεις της οικονομίας”.


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου θα έχει επαφές στο Δουβλίνο και τις Βρυξέλλες, στα πλαίσια της απόφασης της Βουλής για επαφές με αξιωματούχους της ΕΕ και βουλευτές εθνικών κοινοβουλίων και όμορων πολιτικών ομάδων, ώστε να επεξηγηθεί η νομική και θεσμική κατάσταση που ισχύει στην Κύπρο σε σχέση με την αποτροπή και καταπολέμηση φαινομένων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο κ. Νεοφύτου θα μεταβεί την Κυριακή στο Δουβλίνο, όπου θα έχει επαφές και θα ενημερώσει σχετικά τους συναδέλφους του, στο περιθώριο της καθιερωμένης Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της ΕΕ, COSAC, την οποία διοργανώνει, στις 27 και 28 Ιανουαρίου, το Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας, στα πλαίσια της τρέχουσας Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ακολούθως, ο κ. Νεοφύτου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει, μαζί με διευρυμένη αντιπροσωπεία της Βουλής, στην πρώτη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας, με θέμα το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, την οποία διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τις 28 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

Στη διευρυμένη αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν, επίσης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χρήστος Στυλιανίδης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού Νικόλας Παπαδόπουλος και τα Μέλη της Επιτροπής Σταύρος Ευαγόρου, Πάμπος Παπαγεωργίου, Νίκος Νικολαΐδης και Γιώργος Περδίκης.

Πηγή ΚΥΠΕ