Οργή Ασάνζ για ταινία με θέμα το WikiLeaks

Ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασανζ, επέκρινε την ταινία που προετοιμάζει κινηματογραφική παραγωγή του Hollywood και η οποία αναφέρεται στην ιστοσελίδα που δημιούργησε, κατηγορώντας τους δημιουργούς για “μαζική επίθεση προπαγάνδας”.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με φοιτητές από το περίφημο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μέσα από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, ο Ασάνζ αποκάλυψε ότι έχει λάβει ένα αντίγραφο του σεναρίου της ταινίας η οποία θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.

“Είναι το ένα ψέμα μετά το άλλο. Η ταινία είναι μια μαζική επίθεση προπαγάνδας εναντίον των WikiLeaks και των μελών της ομάδας μου”, δήλωσε ο αυστραλός ακτιβιστής του διαδικτύου στους ακροατές-φοιτητές της Οξφόρδης.

Ο 41χρονος Ασανζ, κατηγόρησε επίσης τους παραγωγούς της ταινίας ότι “ρίχνουν λάδι στη φωτιά”, σχετικά με την πολιτική σύγκρουση με το Ιράν, καθώς στη ταινία αναφέρεται ότι η Ισλαμική Δημοκρατία κατέχει μια πυρηνική βόμβα.

Σύμφωνα με το σενάριο που έχει στα χέρια του, όπως είπε ο Ασάνζ , η πρώτη σκηνή της ταινίας εμφανίζει ένα στρατιωτικό συγκρότημα με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

“Τι σχέση έχει αυτό με εμάς” αναρωτήθηκε ο Ασάνζ.

Η DreamWorks Hollywood ανακοίνωσε την Τρίτη την έναρξη των γυρισμάτων για την ταινία με θέμα τα WikiLeaks. Ο Βρετανός ηθοποιός Μπένεντικτ Κιούμπερμπακχ θα υποδυθεί τον ρόλο του Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο Ισημερινός έχει χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ, αλλά το Λονδίνο προτίθεται και επιχειρεί να εφαρμόσει το σουηδικό ένταλμα σύλληψης. Τα WikiLeaks είχαν προκαλέσει οργή στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2010 από τις εκατοντάδες χιλιάδες δημοσιεύσεις εγγράφων, σχετικά με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά και απόρρητα διπλωματικά μηνύματα για κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο .

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.