Υπάλληλος γραφείου ετών… 100 (pics & vid)


Διαβάστε επίσης και δείτε video για τη δημοσιογράφο που πήρε συνέντευξη του Σέρβου πρωθυπουργού χωρίς να φορά εσώρουχο και για τη μεγάλη επίθεση Χάκερ που δέχτηκε το Twitter.


Ο λόγος, για τον Jim Clements από το Hertfordshire, που είναι και ο γηραιότερος υπάλληλος της Μεγάλης Βρετανίας. Πρόσφατα, έκλεισε… μόλις τα 100 του χρόνια, ενώ έχει τέσσερα εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Ο πρώην μηχανικός, αποφάσισε στα 66 του να βρει μία νέα δουλειά, στην εταιρεία ασφαλείας Harlow λόγω ανίατης βαρεμάρας.

Φέτος, συμπληρώνει 86 συναπτά έτη μάχιμης παρουσίας στην αγορά εργασίας και όπως δηλώνει, δεν σκοπεύει να παραιτηθεί άμεσα.

Ο Clements εργάζεται τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα, αρχειοθετώντας φακέλους, σηκώνοντας τηλέφωνα και βγάζοντας φωτοτυπίες. Αυτά είναι κάποια από τα πάγια καθήκοντά του στην εταιρεία που εδράζει στο Essex.

“Μου αρέσει να απασχολούμαι συνεχώς με κάτι και να είμαι δραστήριος”, ανέφερε στη βρετανική Daily Mail ο Clements, προσθέτοντας ότι μία από τις αγαπημένες του ασχολίες είναι να… φτιάχνει τσάι στις γυναίκες που εργάζονται στην ίδια εταιρεία.

“Μου αρέσει να είμαι απασχολημένος και πάντοτε απολάμβανα τη δουλειά”, δήλωσε χαρακτηριστικά. “Είναι καλό να παραμένεις δραστήριος. Κρατάει το μυαλό μου ζωντανό κι εμένα νέο. Τα κορίτσια στο γραφείο είναι θαυμάσια. Με προσέχουν και με πηγαίνουν στο σπίτι”.

Την αγάπη τους όμως δείχνουν και οι συνάδελφοί του οι οποίοι τον χαρακτηρίζουν “εκπληκτικό”. Όπως λέει ένας από εκείνους “βοηθά όλους στο γραφείο. Είναι όλοι εντυπωσιασμένοι μαζί του γιατί είναι εκατό ετών και όμως μοιάζει με ογδόντα. Είναι υπέροχος άνθρωπος με αληθινό χαρακτήρα. Έχει αίσθηση του χιούμορ και όλοι τον εκτιμούν”.

Ο Clements εγκατέλειψε το σχολείο στα 14 του χρόνια για να αρχίσει να εργάζεται ως βοηθός σε έναν μηχανικό, ενώ στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εργάσθηκε σε ένα εργοστάσιο που έφτιαχνε τορπίλες. Σε αυτό γνώρισε τη σύζυγό του Γκλάντυς, με την οποία παντρεύτηκε το 1944. Το ζευγάρι έζησε μαζί έως το 1994, όταν εκείνη απεβίωσε.Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.