Ινδία: 36 νεκροί από συνωστισμό σε σιδηροδρομικό σταθμό (vid)


Διαβάστε επίσης και δείτε τα videoς με το πορνό DVD που έβαλαν σε σχολικό πούλμαν και με τη δολοφονία από λάθος στο Google Maps.


Τουλάχιστον 36 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Αλαχαμπάντ στην Ινδία, στην περιοχή που εκατομμύρια προσκυνητές έχουν συρρεύσει για την γιορτή του Κουμπ Μέλα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πανικός ξέσπασε όταν τμήμα χαμηλής γέφυρας κατέρρευσε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αλαχαμπάντ. Το πλήθος αναγκάστηκε να τρέξει γρήγορα στις εξόδους, αλλά στο χάος που επικράτησε σκοτώθηκαν δεκάδες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν οι αρθρώσεις γέφυρας δεν άντεξαν το βάρος των ανθρώπων που ξεκουράζονταν πάνω της και κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός, που οδήγησε στο δυστύχημα.

Συγγενείς των θυμάτων κατηγόρησαν την αστυνομία ότι προκάλεσε τον πανικό που οδήγησε στο ατύχημα, ενώ άλλοι είπαν ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καθυστέρησαν ώρες για να φτάσουν στο σημείο του δυστυχήματος και να βοηθήσουν τους τραυματίες.

Στο προηγούμενο Κουμπ Μελά, το 2001, περισσότεροι από 40 εκατ. άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στον ποταμό την κύρια ημέρα της εορτής, σπάζοντας το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στον κόσμο.

 

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.