Σεισμός 4,6 ρίχτερ στη Χαλκιδική


 

Διαβάστε επίσης πως εμπλέκεται εταιρεία Κύπριων στο σκάνδαλο με το κρέας αλόγου. Διαβάστε ακόμα, ήταν σύμπτωση η “επίσκεψη” αστεροειδή και μετεωρίτη την ίδια μέρα.


Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 16.43΄με επίκεντρο στην περιοχή Ουρανούπολης Χαλκιδικής, χωρίς να αναφερθούν ζημίες.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη και σε άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, προκαλώντας ανησυχία σε πολλούς κατοίκους.

Όπως ανακοινώθηκε από το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε απόσταση 90 χιλιομέτρων ανατολικά – νοτιοανατολικά από την πόλη της Θεσσαλονίκης, μεταξύ Ουρανούπολης και Αμμουλιανής, ενώ μέχρι αυτή την ώρα σημειώνονται ασθενείς μετασεισμικές δονήσεις.

Ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδίλης, είπε ότι θα πρέπει να περάσουν τα πρώτα δύο εικοσιτετράωρα προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τη μετασεισμική εξέλιξη στην περιοχή και επισήμανε ότι οι σεισμολόγοι παρακολουθούν τη δραστηριότητα, μέσω του πυκνού δικτύου σεισμογράφων που είναι εγκατεστημένο στην Ουρανούπολη και την Ιερισσό.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr  επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.