Μπερλουσκόνι: Αναγκαίες οι δωροδοκίες στο εξωτερικό


 

Διαβάστε επίσης και δείτε video για την επιστημονική εξήγηση του έρωτα και δείτε pics για το ταξίδι Γαλλία- Βέλγιο με κολλημένο το γκάζι στα 200 χλμ.


Μια «αναγκαία» πρακτική χαρακτήρισε τις δωροδοκίες που ενδεχομένως επιχειρούν να κάνουν στο εξωτερικό ιταλικές επιχειρήσεις ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος μίλησε σήμερα στην εκπομπή Agorà του Rai Tre.

«Το να πληρώνει κανείς δωροδοκίες στο εξωτερικό είναι αναγκαίο φαινόμενο» αφού, σε διαφορετική περίπτωση, «εκτός εθνικών συνόρων δεν πρόκειται κανείς πλέον να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις μεγάλες ιταλικές επιχειρήσεις», είπε ο Μπερλουσκόνι.

O δεξιός πρώην πρωθυπουργός αναφερόταν στην σύλληψη του Τζουζέπε Όρσι, προέδρου της ιταλικής αμυντικής βιομηχανίας Finmeccanica, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκίες στην Ινδία με στόχο την πώληση δώδεκα ελικοπτέρων Agusta Westland.

«Στην Ιταλία και σε άλλες δημοκρατίες τα πράγματα αυτά δεν συμβαίνουν, αλλά είναι ανώφελο να κρίνει κανείς το τι συμβαίνει στην Ινδία. Πρόκειται για ασύλληπτες ηθικολογίες», πρόσθεσε ο μεγιστάνας του Τύπου. Για τον Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί δεν θέλουν να πληρώνουν αυτού του είδους τα «ποσοστά διαμεσολάβησης», θα πρέπει, τότε «να καταλάβουν ότι πρέπει να μένουν σπίτι τους»

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο newsbeast.gr επίσημος συνεργάτης τηα ιστοσελίδας μας.