Αναστασιάδης: Άμεση κατάργηση έκτακτου τέλους στο ρεύμα


Διαβάστε επίσης, “Εφημερίδες: «Μακρύς ο δρόμος με Pimco»” και “Θρίλερ για το ποιος θα τερματίσει δεύτερος στις εκλογές”.


Σε γραπτή δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι «στην επιστολή του ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει ότι τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αντιμετωπίζουν, πέραν των αρνητικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης και το αυξημένο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο ‘δυστυχώς επιβαρύνθηκε σημαντικά, ως αποτέλεσμα του έκτακτου τέλους της τάξης του 5,75%’».

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι «από την άμεση κατάργηση του τέλους θα προκύψει μεγάλο όφελος για την οικονομία και τα νοικοκυριά».

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΡΑΕΚ ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι «μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στα τιμολόγια της ΑΗΚ και θα είναι μια έμπρακτη εκ μέρους της πολιτείας πράξη στήριξης των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης», καταλήγει η επιστολή.

Από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Νίκου Αναστασιάδη σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα διακυβέρνησης Αναστασιάδη προβλέπεται η επαναξιολόγηση της τιμολογιακής πολιτικής της ΑΗΚ με σκοπό τη μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

 

Το έθνος όταν ήταν ενωμένο μεγαλούργησε, λέει ο Νίκος Αναστασιάδης απο τη Πάφο 

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως ποτέ το Έθνος όταν ήταν ενωμένο δεν απέτυχε, αλλά αντίθετα μεγαλούργησε. Ο κ Αναστασιάδης μιλώντας στο Εθνικό μνημόσυνο των ηρώων Ανδρέα Τσέλεπου, Κώστα Καρνάβαλου και Βλαδίμηρου Ηρακλέους που τελέστηκε σήμερα στην εκκλησία Αποστόλου Παύλου στην Πάφο, προϊσταμένου του Επισκόπου Χύτρων κ. Λεόντιου από το ίδρυμα και τις οικογένειες των ηρώων, ανέφερε πως πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε « ότι αυτή την ώρα αυτό που υπαγορεύει η ελάχιστη τιμή προς τους τιμώμενους είναι να ενώσουμε δυνάμεις και όχι να διαιρεθούμε».

Ο κ. Αναστασιάδης έστειλε επίσης το μήνυμα ότι αυτό που χρειάζεται είναι η δύναμη όλων, προσθέτοντας πως αυτό το χρωστούμε στο κυπριακό ελληνισμό αλλά πριν και πάνω από όλα στους ήρωες που τιμούμε σήμερα, αλλά «και σε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε ακόμη ελεύθεροι, για να είμαστε ακόμα ικανοί να αγωνιστούμε για να απελευθερωθεί η κατεχόμενη πατρίδα μας και για  να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας για το κυπριακό ελληνισμό». Όποτε  συνέχισε δεχτήκαμε καταστροφές,  ήταν όταν ήμασταν διαιρεμένοι και διχασμένοι, και σήμερα είπε,  δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια.

Πηγή ΚΥΠΕ