Αναστασιάδης για Σταυρινάκη-Οτιδήποτε εκτός συντάγματος, ακυρώνεται!

 


Διαβάστε επίσης, “Προκάλεσε ένταση ο διορισμός του Υποδιοικητή ΚΤ” και “Κυβέρνηση: Στοπ στα τρομακτικά σενάρια της ανακεφαλαιοποίησης”.

 


Ο διορισμός του κ. Σταυρινάκη στη θέση του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία παραμένει κενή από την εποχή της τουρκοανταρσίας, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Στο πλαίσιο ειδικής τελετής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα επιδώσει την Πράξη Διορισμού του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Πολιτικές αντιδράσεις

Ο υποψήφιος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πως ό,τιδήποτε γίνει το οποίο αντιβαίνει του συντάγματος, κάτω από οποιανδήποτε επίκληση, θα ακυρωθεί.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, τόνισε ότι αναμένει εξηγήσεις, εκφράζοντας απορία για την πρόθεση διορισμού υποδιοικητή στην Κεντρική Τράπεζα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου κάνει λόγο για «προκλητική ενέργεια», εκ μέρους της Κυβέρνησης, ενώ το Κίνημα Οικολόγων ζητά ανάκληση της απόφασης.

Η Κυβέρνηση, ωστόσο, διά του εκπροσώπου της, Στέφανου Στεφάνου, απέρριψε τα περί αντισυνταγματικότητας, κάνοντας λόγο για ένα «καθόλα συνταγματικό και νόμιμο διορισμό».