Αναστασιάδης: “Το στίγμα νέας εποχής, την επομένη των εκλογών”

Το πιο σημαντικό, ότι ξεκινούμε μια νέα εποχή, για μια νέα Κύπρο, που δεν θα υστερεί σε τίποτα από τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, δήλωσε χθες (01/02) βράδυ ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.


Διαβάστε επίσης για το νέο ρεκόρ της ανεργίας και για τις 229 απολύσεις των Κυπριακών Αερογραμμών των Ιανουάριο.


Σε ομιλία του σε δείπνο, που διοργάνωσε η Γυναικεία Οργάνωση Πρωτοπορία Λεμεσού, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως “η ιστορική συμφωνία με το ΔΗΚΟ, που ακολούθησε το διάλογο και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, είναι το εχέγγυο για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση” και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι, μέσα από μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας μπορεί η χώρα να αντιμετωπίσει τα εθνικά και οικονομικά της προβλήματα.

“Έχουμε κατορθώσει, μέσα από τις ομάδες μελετών των παρατάξεων μας, αλλά και την επιστημοσύνη ακαδημαϊκών και πανεπιστημιακών, να συγκροτήσουμε ένα άριστο πρόγραμμα, απόλυτα στοχευόμενο αλλά και κοστολογημένο, έτσι ώστε να μην υποσχόμαστε κάτι το οποίο να μην μπορούμε να πραγματώσουμε την επομένη”, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι “το κυρίαρχο όμως που διακρίνει αυτήν τη συνεργασία, είναι η διασφάλιση της συλλογικότητας στα μέγιστα των εθνικών θεμάτων που απασχολούν την πατρίδα μας, είτε αυτό λέγεται κυπριακό, είτε αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, της ενεργειακής πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσουμε, αλλά και των ριζοσπαστικών θεσμικών αλλαγών και θέσεων όσον αφορά την ανασυγκρότηση του κράτους”.

“Οραματιζόμαστε ένα κράτος, το οποίο να μην στερείται των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών, σε θεσμούς, σε δομές, σε αποτελεσματικότητα αλλά ιδιαίτερα, σε ένα κράτος του οποίου η κύρια μέριμνα του θα είναι η παροχή της ασφάλειας, της υγείας, της παιδείας και πριν και πάνω από όλα, της κοινωνικής πρόνοιας”, ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος.

Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε πως, σε περίπτωση εκλογής του, “αυτό που θα διακρίνει τη νέα εποχή για την Κύπρο, είναι και η αναστύλωση των θεσμών, μετά την καταρράκωση τους που παρουσιάστηκε διαχρονικά, αλλά επεκτάθηκε τα τελευταία 5 χρόνια”, όπως επίσης και ότι “δεν θα υπάρξει και δεν θα επιτραπεί να υπάρξει διάκριση των πολιτών ανάλογα με την κομματική ή την ιδεολογική ταυτότητα”.

“Αυτό που επιβάλλεται τούτες τις κρίσιμες ώρες”, συνέχισε, “είναι η αντιμετώπιση των πολιτών, ως πολιτών μιας πατρίδας που έχει ανάγκη τη συνδρομή και τη συμβολή του καθενός και ο στόχος και η προσπάθεια μας, μέσα και από το πρόγραμμα που έχουμε συγκροτήσει, είναι να έχουμε μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας”.

Χαιρετίζοντας εξάλλου την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι εφικτός ο στόχος της εκλογής Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο, ενώ την ίδια ώρα υπέδειξε ότι “η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η κάλπη”.

“Ο εφησυχασμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος, όπως επίσης και η αλαζονεία, που ευτυχώς εμείς δεν διακατεχόμαστε”, είπε ο κ. Καρογιάν και κάλεσε τους παρευρισκόμενους, “ανεξαρτήτως του ισχυρού ρεύματος που υπάρχει”, να εργαστούν μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Όπως είπε, η εκλογή Αναστασιάδη “πρέπει να είναι καθαρή και ισχυρή, όπως επίσης και το μήνυμα που πρέπει να πάει και εντός και εκτός” και πρόσθεσε ότι η συμμαχία ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ θα αντέξει στο χρόνο και στις δυσκολίες και θα δώσει τη μάχη μέχρι τέλους.

Πηγή: ΚΥΠΕ