Αναστασιάδης: “Θέλουμε ισχυρή τη λαϊκή εντολή στις 17 Φεβρουαρίου”

Αυτό θα γίνει μέσα από μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, που δεν θα απογοητεύσει κανέναν, ανέφερε χθες (08/02) βράδυ ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στην τελική πανεπαρχιακή συγκέντρωση της Λεμεσού. 


Διαβάστε επίσης και ξαναδείτε τι είπε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του 24Η ο Στέφανος Στεφάνου για Ρωσία και τι είπε ο Δημήτρης Χριστόφιας για το Μνημόνιο.


Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως, εάν εκλεγεί στην Προεδρία της Δημοκρατία, δεν επιθυμεί να απογοητεύσει κανέναν ή “να αισθάνεστε την ανασφάλεια που μας προκαλούν οι σημερινοί που αποχωρούν ύστερα από ελάχιστες ημέρες”. 

“Θα νιώσετε από τις 17 (Φεβρουαρίου) και μετά, την αλλαγή που κυριολεκτικά θα φέρουμε”, είπε και πρόσθεσε ότι “απλά θέλουμε πίστωση χρόνου – που δεν θα είναι ακαθόριστη – χρειαζόμαστε κάποιους μήνες για να ανασυνταχτούμε, γι αυτό και θέλουμε ισχυρή την εντολή, να σταματήσει η ακυβερνησία, να αναλάβουν επιτέλους δυνάμεις οι οποίες και την πείρα που διαθέτουν και την τόλμη έχουν, αλλά και την αποφασιστικότητα να ανατρέψουν τα μέχρι σήμερα αρνητικά δεδομένα”. 

Ανέφερε, επίσης, πως τα όσα ακούει καθημερινά από τους ανθυποψηφίους του ή τα επιτελεία τους για το πρόσωπο του, δεν πρόκειται να τα σχολιάσει, γιατί δεν επιθυμεί να έρθει σε αντιπαράθεση με κανέναν. “Ο λαός δεν θέλει αντιπαραθέσεις, θέλει θέσεις για τα προβλήματα του, γι αυτά που τον τυραννούν και τον απασχολούν. Άστε τους να λέγουν, αυτά θα τους μείνουν, σε εμάς θα μείνει το καθήκον να σώσουμε την πατρίδα”, συμπλήρωσε. 

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας είπε πως η Τουρκική αδιαλλαξία δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι των πολιτικών, για το γεγονός ότι δεν έχει επιλυθεί το Κυπριακό και διερωτήθηκε “τι έχουμε πράξει έτσι ώστε να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία, ποιες συμμαχίες έχουμε αξιοποιήσει, πόσο παρόντες είμαστε στην ΕΕ, πώς αξιοποιήσαμε το μεγάλο πλεονέκτημα να είσαι μέλος της ΕΕ, πότε χρησιμοποιήσαμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας;”. 

“Δυστυχώς, κάποιοι παραγνώρισαν ή από πάντοτε, λόγω ιδεολογικής θεώρησης, δεν είδαν ποτέ την Ευρώπη σαν σύμμαχο”, ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης και συμπλήρωσε “εμείς θα επιδιώξουμε έντονη παρουσία στην ΕΕ, συμμαχία με κράτη τα οποία μπορούν να ασκήσουν επιρροή στην Τουρκία, θα αξιοποιήσουμε το νέο ρόλο που θα διαδραματίσουμε ως ενεργειακό κέντρο, θα δώσουμε μάχες και θα δούμε πως εμπλέκεται ενεργά η ΕΕ, η οποία θα πρέπει να είναι ο κηδεμόνας παρακολούθησης των όποιων προτάσεων κατατίθενται από πλευράς της Τουρκίας”. 

Αναφερόμενος στην οικονομία και στις προτάσεις του, ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως, “αναπτύσσοντας τις προγραμματικές μας θέσεις, θα αντιμετωπίσουμε ως πρώτιστο την οικονομική κρίση, με μέτρα τα οποία θα ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα, με μέτρα τα οποία θα κάνουν το κράτος ποιο ευέλικτο, ποιο σύγχρονο,  που θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες”. 

“Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα πως θα πατάξουμε τη διαφθορά και το εννοώ και θέλω να το πάρουν είδηση όσοι μέχρι σήμερα, δυστυχώς, συμπεριφέρθηκαν και συμπεριφέρονται ακόμα μέχρι την τελευταία στιγμή, κατά τρόπο που αφήνουν υπονοούμενα ότι δεν σέβονται το δημόσιο χρήμα”, είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψει, επί διακυβέρνησης του, τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος. 

 Δήλωσε, ακόμη, ότι επιδίωξη του είναι  “ένα κράτος ανανεωμένο, ένα σύγχρονο κράτος, ένα κράτος το οποίο θα νοιάζεται για όλους ανεξαίρετα, ιδιαίτερα όμως για τα παιδιά και τα εγγόνια μας” και συμπλήρωσε πως “θα πρέπει να τους διασφαλίσουμε ότι η διαχείριση του φυσικού μας πλούτου θα γίνει κατά τέτοιον εθνικά πρέποντα τρόπο, ώστε να έχουν μέλλον και προοπτική και όχι να είναι υπερχρεωμένοι, όπως έφτασε σήμερα η παρούσα γενιά”. 

Σε χαιρετισμό του, εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ανέφερε ότι στις 17 Φεβρουαρίου ο λαός καθορίζει το μέλλον του και θα εκλέξει από τον πρώτο γύρο τον Νίκο Αναστασιάδη στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με τον κ. Καρογιάν, “ο επόμενος Πρόεδρος, ο Νίκος Αναστασιάδης, από τις 17 του Φεβράρη και η Κυβέρνηση του, χρειάζονται μια ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε να τους δοθεί η δύναμη να διαπραγματευθούν με τους ευρωπαίους εταίρους μας, ενώ θα σταλεί  παράλληλα το μήνυμα στην Ευρώπη ότι, θα γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και θα μπει ξανά η οικονομία μας σε τροχιά ανάπτυξης, ώστε η Κύπρος να ξανακερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία της”. 

“Συντασσόμαστε στη μεγάλη εθνική προσπάθεια υπέρβασης της σοβαρής οικονομικής κρίσης, αποκατάστασης της αξιοπιστίας του κράτους μας και των θεσμών και θεμελιώνουμε μια νέα εποχή εθνικής συνεννόησης, πολιτικής σταθερότητας και αποτελεσματικής και επωφελούς διακυβέρνησης, για τον τόπο και το λαό μας”, είπε και πρόσθεσε ότι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι “αν θα κατορθώσει η Κύπρος να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τη σοβαρή αυτή οικονομική κρίση και τους κινδύνους ή αν με πολυδιασπασμένες τις πολιτικές της δυνάμεις και κατακερματισμένο το εσωτερικό της μέτωπο, θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία και την καταστροφή”. 

Απευθυνόμενος σε όσους “την τελευταία περίοδο έχουν αγαπήσει ιδιαίτερα το ΔΗΚΟ και άρχισαν να σκέφτονται για εμάς και το μέλλον μας”, ο Μάριος Καρογιάν τους έστειλε το μήνυμα ότι “ο ΔΗΚΟϊκός κόσμος κατανοεί πως, όταν η πατρίδα κινδυνεύει, όταν απειλούνται τα δίκαια και τα δικαιώματα του λαού μας, το κομματικό όφελος και συμφέρον μπαίνουν πάντοτε σε δεύτερη μοίρα”. 

“Ξέρει επίσης, ο κάθε ΔΗΚΟϊκός, ποιό είναι το καθήκον του έναντι της πατρίδας, έναντι της κοινωνίας και έναντι του κόμματος του και ούτε οι σειρήνες του ψευδοπατριωτισμού, ούτε οι ανεύθυνοι δημαγωγοί και δημοκόποι, ούτε οι πολιτικοί τυχοδιώκτες αποτελούν επιλογή για το ΔΗΚΟϊκό σε αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες για την πατρίδα και το λαό μας”, συμπλήρωσε ο Μάριος Καρογιάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ