Θα “χακάρουν” τις εκλογές οι Anonymous; (vid)


Διαβάστε επίσης: Live οι εκλογές(07:00 – 13:00): Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις (vids) και… Μη χάσετε ακριβώς στις 17.00 την πρώτη και μοναδική διαδικτυακή εκπομπή της Κύπρου. Την live streaming εκπομπή του 24Η.


Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν το συγκεκριμένο video είναι κάποιου είδους φάρσα ή αν όντως πρέπει να ανησυχούν οι αρμόδιες αρχές. Ο δημιουργός του video κάνει κάλεσμα σε όλους τους Anonymous να χτυπήσουν μαζικά τους server του Υπουργείου Εσωτερικών. Προς το παρών δεν υπάρχει κάποια κίνηση. 

Δείτε το Video:

 

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, ερωτηθείς για το θέμα δήλωσε ότι  η όποια πληροφορία, από την στιγμή που επηρεάζει τις εκλογές , μεταβιβάζεται αμέσως στον Γενικό Έφορο Εκλογών ή αν δεν είναι τόσο σοβαρή στον Έφορο Εκλογής της οικείας Επαρχίας.

«Σε αυτή την περίπτωση από την στιγμή που ενημερωθήκαμε γι’ αυτή την πληροφορία, την μεταβιβάσαμε αμέσως στον Γενικό Έφορο Εκλογών και στο Τμήμα Υπηρεσιών Μηχανογράφησης που έχει την ευθύνη του συγκεκριμένου προγράμματος. Ωστόσο, δίχως να είμαι απόλυτα γνώστης του μηχανογραφημένου προγράμματος, θεωρώ ότι υπάρχει επαρκής ασφάλεια και η πιθανότητα να παρέμβουν στο μηχανογραφημένο πρόγραμμα του Γενικού Έφορου Εκλογών είναι πολύ περιορισμένο, να μην πω ανύπαρκτο», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν έχει ζητηθεί από το αρμόδιο Τμήμα της Αστυνομίας, οποιαδήποτε τεχνική βοήθεια , ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι από την στιγμή που πήραν την πληροφορία αυτή έδωσαν ήδη οδηγίες στο αρμόδιο γραφείο να την διερευνήσει, δηλαδή κατά πόσο είναι αξιόπιστη ή πρόκειται για ένα κακόβουλο αστείο.

Σε ερώτηση αν διερευνάται ακόμη αν είναι γνήσιο ή όχι το βίντεο, ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι το σημαντικό είναι κατά πόσο υπάρχει αυτή η δυνατότητα να παρέμβουν. «Η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα», συμπλήρωσε.

«Η διερεύνηση έχει ανατεθεί στο αρμόδιο Γραφείο Διερεύνησης Αδικημάτων  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας. Αν δούμε ότι θα χρειαστεί η βοήθεια είτε της Europol είτε της Interpol, στα σίγουρα θα καταφύγουμε και σε αυτούς», κατέληξε.

Διαβεβαίωση

Τη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί μέτρα τα οποία θωρακίζουν τα ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου Εσωτερικών από επιθέσεις μέσω διαδικτύου, εξέφρασε ο Γενικός Έφορος Εκλογής Ανδρέας Ασσιώτης, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για ενδεχόμενη επίθεση από τους «Anonymous» στο σύστημα του Υπουργείου κατά την ώρα των αποτελεσμάτων για τις προεδρικές εκλογές.

«Είχαμε επαφή με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, έχουν ληφθεί μέτρα τα οποία θωρακίζουν τα συστήματα μας εναντίον τέτοιων επιθέσεων», είπε ο κ. Ασσιώτης, διαβεβαιώνοντας ότι “τα αποτελέσματα θα εκδοθούν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

«Κατά συνέπεια ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που ενδεχομένως να προκαλέσουν τέτοιες απόπειρες εναντίον των ηλεκτρονικών συστημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών , τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών θα βγουν τις ώρες και μέσα στις προθεσμίες που έχουμε δεσμευθεί να τα εκδώσουμε», κατέληξε ο κ. Ασσιώτης.