«Η Κύπρος ρισκάρει τις σχέσεις της με το Ισράηλ»…

«Λέτε να κακοφανεί στους Ισραηλινοί, τους οποίους έχουμε με το μέρος μας στο θέμα του Φυσικού Αερίου;» ήταν ο λογικός συνειρμός από τη στιγμή που υπάρχει το γνωστό ζήτημα μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραηλινών…

Η είδηση απασχόλησε αρκετές αμερικανικές ιστοσελίδες (βλ. Εβραϊκό λόμπι), ενώ οι φιλό-Τουρκοι Αζέροι (τουρκόσποροι για να ακριβολογούμε, αφού είναι γνωστή η καταγωγή τους) δεν έχασαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με το θέμα και να προσπαθήσουν να σπείρουν ζιζάνια. Το APA, πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, ασχολήθηκε με το ζήτημα. Σε σχετικό δημοσίευμα έθεσε το ίδιο θέμα, σημειώνοντας στον τίτλο με σιγουριά πως «η Κύπρος ρισκάρει τις σχέσεις της με το Ισραήλ».

Τελικά, όλα αυτά αποδείχθηκαν κούφια. Αποδείχθηκε αυτή τη φορά ότι σε πολιτικο-διπλωματικό επίπεδο είχαμε πλάνο. Γιατί λίγο αργότερα έγινε γνωστή η συμφωνία με την Ισραηλινή εταιρεία Delek… Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση το θέμα.

«Μια κίνηση γεωπολιτικής σημασίας, η οποία, όπως ανέφεραν, πηγές του Υπουργείου Εμπορίου, ενισχύει περαιτέρω τη συνεργασία με το Ισραήλ, ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει, με τη μεταφορά του φυσικού αερίου του Λεβιάθαν, στις ευρωπαϊκές αγορές, μέσω του κυπριακού τερματικού» σημειώνει χαρακτηριστικά Μ.Μ.Ε.

Αυτή τη φορά λοιπόν είχαμε πλάνο. Αναβαθμίσαμε τη συνεργασία μας με τους Παλαιστίνιους, αλλά ταυτόχρονα βολέψαμε και τους ισραηλινούς. Θα έχουμε πάντα πλάνο;