Απελευθέρωση ομήρων από τους αντάρτες στην Κολομβία

 


Διαβάστε επίσης πως εμπλέκεται εταιρεία Κύπριων στο σκάνδαλο με το κρέας αλόγου. Διαβάστε ακόμα, “Βίντεο: Ανατίναξη πύργων σε slow motion”


Οι αντάρτες των ομάδων FARC και ELN της Κολομβίας απελευθέρωσαν την Παρασκευή επτά ομήρους, δύο αστυνομικούς και πέντε υπαλλήλους μιας καναδικής εταιρίας εξόρυξης, αλλά εξακολουθούν να κρατούν έναν στρατιώτη, μια καναδή και δύο γερμανούς.

Οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) παρέδωσαν σε «μια αγροτική περιοχή της Καούκα» (στα νοτιοδυτικά) σε «ανθρωπιστική αποστολή» του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) τους δύο αστυνομικούς οι οποίοι συνελήφθησαν στις 25 Ιανουαρίου.

Η απελευθέρωσή τους είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Πέμπτη, αλλά αναβλήθηκε από τους αντάρτες, λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων στην περιοχή. Ένας στρατιώτης που συνελήφθη στην επαρχία Ναρίνιο (νότια), θα απελευθερωθεί το Σάββατο.

Η σύλληψη των τριών ανδρών δεν διέκοψε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ανταρτών FARC και της κυβέρνησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ουδέτερο έδαφος στην Κούβα.

Οι συνομιλίες γίνονται με στόχο τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης, της παλαιότερης στη Λατινική Αμερική, η οποία στο μισό αιώνα που διαρκεί έχει αφήσει πίσω της περίπου 600.000 νεκρούς, 15.000 αγνοούμενους και σχεδόν 4 εκατομμύρια εκτοπισμένους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

 

Πηγή : Newsbeast.gr