Αρχιεπίσκοπος: «Ας μην μας κάνουν τους Άγιους οι Ευρωπαίοι»

 


Διαβάστε επίσης το πόρισμα για τον άδικο χαμό της Ν.Μαραγκού. Διαβάστε ακόμα τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις


«Ας μην μας κάνουν τους Άγιους οι Ευρωπαίοι», δήλωσε σε συνέντευξη του στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Stern ο Μακαριότατος.  Συνέχισε λέγοντας πως «Υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Δεν μπορώ να γνωρίζω που μπορεί να βρίσκεται εδώ το μαύρο χρήμα. Καλύτερα ρωτήστε τον κ. Σόιμπλε».

Επισήμαινε  μάλιστα ότι νόμιμα οι Ρώσοι  φέρνουν τα λεφτά τους στην Κύπρο και δήλωσε ότι εάν χρειαστεί θα μεταβεί ο ίδιος στη Μόσχα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Πούτιν για το ενδεχόμενο μετακίνηση ρωσικών κεφαλαίων από την Κύπρο.

«Οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και οι Ινδοί επενδύουν στην Κύπρο. Υπάρχουν βέβαια και οι off-shore εταιρίες που φέρνουν κάποια έσοδα στο κράτος… Οι Ρώσοι φέρνουν εδώ τα λεφτά τους για ασφάλεια, και για τη χαμηλή φορολόγηση. Αυτό είναι νόμιμο, και θα παραμείνει ως έχει», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. 

«Η Εκκλησία μας δε θα το επιτρέψει αυτό. Είμαι άλλωστε πεπεισμένος ότι το Κρεμλίνο θα μας βοηθήσει σε περίπτωση που μας γυρίσει την πλάτη η Ε.Ε. Εάν χρειαστεί θα πάω και μόνος μου στη Μόσχα για να συναντήσω τον Πρόεδρο Πούτιν. Οι σχέσεις μας με το Κρεμλίνο είναι άριστες», απάντησε σε ερώτηση εάν φοβάται μία φυγή των ρωσικών κεφαλαίων από την Κύπρο.