Τουρκικό Black List στις εταιρίες που συνεργάζονται με Κύπρο για Φ.Α.

 

Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ προειδοποίησε ότι οι εταιρείες αυτές θα εισαχθούν στη «μαύρη λίστα» της Τουρκίας και ότι έπειτα από τις επιστολές διαμαρτυρίας που απέστειλε στις εταιρείες το τουρκικό ΥΠΕΞ, κάποιες εταιρείες αναθεώρησαν την απόφασή τους και αποσύρθηκαν από το διαγωνισμό για την συνεργασία τους με τους Ε/κ.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι στην εν λόγω επιστολή υπογραμμίζεται ότι η μονομερής απόφαση των Ε/κ για έρευνες παραβιάζει τα δικαιώματα των Τ/κ, οι οποίοι ως συνιδιοκτήτες των φυσικών πηγών της υφαλοκρηπίδας του νησιού  έχουν ίσα δικαιώματα σε αυτές. Τονίζεται επίσης ότι η εμπλοκή ( των εταιρειών) στις μονομερείς και προκλητικές ενέργειες των Ε/κ θεωρείται απαράδεκτη τόσο από την Τουρκία όσο και από την «ΤΔΒΚ».

Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι πριν την αποστολή της επιστολής, αξιωματούχοι του τ/ΥΠΕΞ είχαν προειδοποιήσει ότι θα επανεξετάσουν τις συμφωνίες που έχει συνάψει η Τουρκία με τις εταιρείες εκείνες που θα συνεργαστούν με τους Ε/κ.