Χριστόφιας: “Φεύγω με το κεφάλι ψηλά”

 


 

Διαβάστε επίσης, “Στο πλευρό του Αναστασιάδη διάφοροι Κοινοτάρχες” και “Χριστόφιας: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση”.


 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Φιλοξενία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακάριου.

Εμείς, ανέφερε, «απαντούμε σε αυτούς που συνθηματικά προτάσσουν ένα «νέο καθαρό ξεκίνημα» χωρίς τα «βαρίδια» του παρελθόντος».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διερωτήθηκε « ποιους ακριβώς εξυπηρετεί η λήθη της ιστορίας; σε ποιους δίνει συγχωροχάρτι για τα ιδεολογήματα που οδήγησαν στην προδοσία που μας αναγκάζουν σήμερα να βλέπουμε την Αμμόχωστο, την Κερύνεια και τον Πενταδάχτυλο από μακριά»; 

Και, τόνισε, «εγώ φεύγω με το κεφάλι ψηλά γιατί θέλω όταν βγαίνω από το Προεδρικό να βλέπω τον Πενταδάκτυλο, ο οποίος μας φασκελώνει καθημερινά για την απρονοησία μας και την ανοησία μας».

Συνέχισε λέγοντας «ποιους βολεύει να ξεχάσει ο λαός μας; Ποιους βολεύει ο συμβιβασμός με τη διχοτόμηση και τη κατοχή;», δίνοντας την απάντηση «πάντως όχι την Κύπρο και τον κυπριακό λαό».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε σύντομη ταινία για τη ζωή και το έργο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου Γ΄, απόσπασμα από ντοκιμαντέρ του ΡΙΚ «Ο Κύπρου Μακάριος».

Την ομιλία του Προέδρου ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τους Θάνο Μικρούτσικο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιάννη Κούτρα και Κούλλη θεοδώρου.

Πηγή ΚΥΠΕ