Δ.Ηλιάδης: Προτείνει συνεννόηση, ενότητα και σύνεση

 


Διαβάστε επίσης το πόρισμα για τον άδικο χαμό της Ν.Μαραγκού. Διαβάστε ακόμα τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις


Το μήνυμα ότι μόνο με συνεννόηση, ενότητα και σύνεση μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που περνά ο τόπος και να προχωρήσουμε στο μέλλον με αισιοδοξία έστειλε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης σε ομιλία στα αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμήν του αγνοουμένου της Κοινότητας Αγίας Άννας Ανδρέα Γεωργίου. Ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι τώρα είναι ώρες ευθύνης, συνολικής και συλλογικής προσπάθειας σε όλους τους τομείς, προσθέτοντας ότι η ενότητα είναι αναγκαίος όρος επιβίωσης.

“Οι σύγχρονες κοινωνίες δεν αντιμετωπίζουν τα μεγάλα προβλήματα με συνεχείς αντιπαραθέσεις και ατελείωτες αντιδικίες. Προχωράνε μπροστά μέσα από το διάλογο, τη μετριοπάθεια, τη σύνθεση, τη συναίνεση. Και εμείς δεν έχουμε άλλο τρόπο να υπερβούμε την κρίση, να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος, εξόν από τη συνεννόηση μεταξύ μας και την ενότητα”, ανέφερε.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι διαθέτουμε θέληση, κουράγιο, σθένος και μια υπερήφανη ιστορία που δεν μας επιτρέπει να γονατίσουμε και μπορεί οι συνθήκες να είναι δύσκολες αλλά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με υπευθυνότητα και συνέπεια να ανατρέψουμε την κατοχή, να ανακόψουμε τον εποικισμό, να αποτρέψουμε την κατάρα και τον εφιάλτη της διχοτόμησης.

“Ενωμένοι, με σύνεση και αποφασιστικότητα, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία μπορούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον, μπορούμε να φέρουμε καλύτερες μέρες για τον τόπο μας και ελπιδοφόρες προοπτικές για το λαό μας”, σημείωσε.

Ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι ο σεβασμός και η τιμή σ’ αυτούς που πρόσφεραν, που έπεσαν ή αγνοούνται, αποτελεί δείγμα ανώτερου ήθους, καθιερώνει πρότυπα και είναι στίγμα προσανατολισμού για την κοινωνία μας. Πρόσθεσε ότι τους τιμούμε με συναίσθηση του χρέους απέναντι στην προσφορά τους, απέναντι στο παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.

Ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι δεν πρέπει στιγμή να ξεχνάμε την εκκρεμότητα του άλυτου κυπριακού προβλήματος, τον εποικισμό, την κατοχή , ον σφετερισμό των Ε/κ περιουσιών και την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, προσθέτοντας ότι  δυστυχώς η τουρκική αδιαλλαξία δεν επιτρέπει καμία αισιοδοξία. 

“Επιδιώκουμε και εργαζόμαστε για τη λύση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τα τετελεσμένα της εισβολής, ούτε να υποκύψουμε στους όρους του κατακτητή θέτοντας σε κίνδυνο την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού στη γη των πατέρων του.  Αυτό να μην το περιμένει κανείς”, σημείωσε ο κ. Ηλιάδης.

Καταλήγοντας ο Υπουργός ανέφερε ότι σήμερα τιμούμε τον αγνοούμενο Ανδρέα Γεωργίου και μαζί τους ήρωες και τους μάρτυρες του λαού μας των οποίων η εμβληματική φυσιογνωμία λειτουργεί ως εθνική συνείδηση και καταμαρτυρεί την ευθύνη μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο, ένα νησί της ειρήνης, της δημιουργίας και της προόδου για όλους τους ανθρώπους του.

 

Πηγή : ΚΥΠΕ