Διατροφικό σκάνδαλο: 16,5 τόνοι καταστράφηκαν (vid)

 Όπως είχαμε αποκαλύψει την περασμένη Τρίτη στο δελτίο ειδήσεων, τη συγκεκριμένη ημέρα, εισαγωγέας, υπό την επίβλεψη των αρμόδιων Αρχών, κατέστρεψε παρτίδα με μπιφτέκια. Τα εν λόγω προϊόντα εισήχθηκαν από την ιρλανδική εταιρεία Range Land. Όπως είχαμε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα (31/01), μπιφτέκια της Range Land που εξάγει στην Κύπρο αποτελούνταν κατά 75% από κρέας αλόγου!

Σήμερα, λοιπόν, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» επιβεβαίωσε την καταστροφή προϊόντων. Μάλιστα το συγκεκριμένο έντυπο σημειώνει πως συνολικά μέχρι σήμερα 16,5 τόνοι μπιφτεκιών κατέληξαν στον αποτεφρωτήρα υπό τον φόβο να μπει το άλογο στη διατροφική αλυσίδα των Κυπρίων.

Πάντως, ο διευθυντής των κτηνιατρικών υπηρεσιών, Γιώργος Κυριακίδης, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός για την όλη υπόθεση.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι οι Κτηνιατρικές και Υγειονομικές Υπηρεσίες παρακολουθούν στενά στο θέμα και αξιολογούν κάθε πληροφορία και στοιχείο που φτάνει κοντά τους.

Είπε ακόμη ότι χθες συνήλθαν στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Γεωργίας των κρατών μελών που ενέχονται. Πρόσθεσε ότι είναι θετικό το γεγονός πως «δεν έχει κληθεί ο αρμόδιος Υπουργός της Κύπρου και άρα δεν μας έχουν εμπλέξει».

Την ίδια στιγμή ξεκαθαρίζεται πως δεν ενέχεται Κύπριος έμπορος στο σκάνδαλο. Συγκεκριμένα μόνο Ολλανδός θεωρείται πλέον ως ο κυριότερος ύποπτος για το διατροφικό σκάνδαλο.

Όπως γράφει η εφημερίδα Guardian, πρόκειται για τον διευθυντή της εταιρείας Drap Traiding, η οποία είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο, αλλά λειτουργεί από την Αμβέρσα του Βελγίου.

Ο ύποπτος, μιλώντας στην εφημερίδα, επιβεβαίωσε ότι είχε αγοράσει φορτίο κρέατος αλόγου από δύο σφαγεία της Ρουμανίας και το πώλησε σε γαλλική εταιρεία.

Ο Ολλανδός έμπορος πέρσι είχε καταδικαστεί για παρόμοια υπόθεση.

Δείτε το θέμα στο Δελτίο του 24H από 28:40 μέχρι 33:00

 


Δελτίο Ειδήσεων 24Η (14/02) από 24hcomcy