Διατροφικό σκάνδαλο: Κύπριος κατέστρεψε παρτίδα από Ιρλανδία!

 


Διαβάστε ακόμη: Μετά το κρέας αλόγου και κρέας γαϊδουριού σε μπιφτέκια και… Πιθανόν να φάγαμε αλογίσιο κρέας ως μοσχαρίσιο! (vid)


Εισαγωγέας, υπό την επίβλεψη των αρμόδιων Αρχών, κατέστρεψε παρτίδα με μπιφτέκια. Τα εν λόγω προϊόντα εισήχθηκαν από την ιρλανδική εταιρεία Range Land. Όπως είχαμε αναφέρει την περασμένη Τετάρτη, μπιφτέκια της Range Land που εξάγει στην Κύπρο αποτελούνταν κατά 75% από κρέας αλόγου!

Πάντως, στην Κύπρο δεν είμαστε σε θέση να ανιχνεύσουμε το είδος του κρέατος που καταναλώνουμε! Μόνο με ειδική εξέταση DNA μπορείς να το διαπιστώσεις. Το ινστιτούτο γενετικής, λοιπόν, δεν έχει την απαραίτητη υποδομή για να το κάνει αυτό!

Πάμε και σε μια άλλη παράμετρο του ζητήματος. Δημοσιεύματα στο διεθνή χώρο, όπως αυτό της Telegraph, σημειώνουν πως στο σκάνδαλο εμπλέκεται Κύπριος έμπορος που φέρεται να διακίνησε μαζί με Ολλανδό, κρέας από τη Ρουμανία. Από τη Βαλκανική χώρα προέρχεται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το κρέας αλόγου που κατέληξε στα πιάτα των Ευρωπαίων.

Το σκάνδαλο που ταλανίζει την Ευρώπη, είναι προϊόν αισχροκέρδιας. Όπως είχε δηλώσει στο 24H ο διευθυντής των κτηνιατρικών υπηρεσιών Γιώργος Κυριακίδης η τιμή του αλογίσιου κρέατος είναι στο ¼ αυτής του μοσχαρίσιου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το δελτίο της Τρίτης (23΄31΄΄-25΄20΄΄): 


Δελτίο Ειδήσεων 24H (12/2) από 24hcomcy