ΔΗΚΟ: Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή της Κύπρου

 


 

Διαβάστε επίσης, “Mαλάς: Δέσμευση για αναβαθμισμένο σύστημα υγείας” και “Σιαρλή: Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε για το ξέπλυμα”.


 

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ σχολιάζοντας δηλώσεις του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιόργκ Άσμουσεν, που σύμφωνα με το κόμμα υποδεικνύουν ότι «είναι επείγουσα η ανάγκη η Κυπριακή Δημοκρατία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας της, γιατί βρίσκεται ενώπιον του κινδύνου πτώχευσης».

«Οι δυνάμεις της αλλαγής, της ευθύνης, της δημιουργίας και της προοπτικής και ο υποψήφιος τους Νίκος Αναστασιάδης έχουν πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης και ενσυνείδητα δεσμεύονται να εργαστούν για τη σωτηρία της πατρίδας και τη διάσωση της οικονομίας μας, αλλά και για τη διαφύλαξη και διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», αναφέρεται.

Την ίδια ώρα, το ΔΗΚΟ ασκεί κριτική στο ΑΚΕΛ και τον υποψήφιο Πρόεδρο Σταύρο Μαλά αλλά και τον υποψήφιο Πρόεδρο Γιώργο Λιλλήκα, οι οποίοι σύμφωνα με το κόμμα «επιλέγουν μια παθητική, ανεύθυνη και δημαγωγική συμπεριφορά με γενικές και αόριστες θέσεις και προτάσεις».

«Ο Νίκος Αναστασιάδης και οι δυνάμεις της αλλαγής και της ευθύνης δεν πρόκειται να επιτρέψουν να οδηγηθεί η Κύπρος στην καταστροφή», αναφέρει.

Προσθέτει ότι «στις 17 του Φεβράρη, με μια καθαρή και ισχυρή λαϊκή εντολή αναλαμβάνουν να οδηγήσουν την Κύπρο σε μια νέα εποχή και να δημιουργήσουν τις προοπτικές για μια νέα αρχή, για ένα νέο ξεκίνημα για την κυπριακή οικονομία».

Μια νέα εποχή, αναφέρει, «που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Κύπρου και θα επαναφέρει την κυπριακή οικονομία σε πορεία ανάπτυξης», συμπληρώνοντας ότι «θα εμπεδώσει παράλληλα συνθήκες πολιτικής σταθερότητας και κλίμα εθνικής συνεννόησης, πολιτικής συναντίληψης και κοινωνικής συναίνεσης, απαραίτητες προϋποθέσεις για να έρθουν καλύτερες μέρες για την Κύπρο και τον λαό μας».

Πηγή ΚΥΠΕ