ΔΗΚΟ: Η διεκδίκηση των συμφερόντων της Κύπρου απαιτεί ισχυρή Κυβέρνηση

Οι Κυπριακές Εκλογές μόνο στην EVOBET!

 


Διαβάστε επίσης γιατί κάποιος υποψήφιος να θέλει να κερδίσει ο αντίπαλος του και για τα Γερμανικά ΜΜΕ που “καίνε” τη χώρα τους για ξέπλυμα.


“Η συζήτηση για δήθεν ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο, η προσπάθεια να ανατεθεί η διερεύνηση του θέματος σε ιδιωτικό οργανισμό και όχι σε θεσμικό όργανο, οι αναφορές σε ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων, τα δημοσιεύματα που επιμένουν σε σενάρια διασύνδεσης του θέματος του φυσικού αερίου με τη δανειακή σύμβαση, αλλά, δυστυχώς, και οι συνεχιζόμενοι κακοί χειρισμοί της Κυβέρνησης δημιουργούν μια κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη”,προστίθεται.

Το ΔΗ.ΚΟ. αναφέρει για ακόμα μια φορά ότι η Κύπρος μπορεί να προστατέψει την οικονομία της και να αποτρέψει σενάρια και μεθοδεύσεις που στρέφονται κατά των κυπριακών συμφερόντων.

Θεωρεί επίσης ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να στείλουν αμέσως ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν είτε κούρεμα των καταθέσεων είτε συνέχιση της δυσφήμισης της Κύπρου και της κυπριακής οικονομίας.

Πρωτίστως, η Κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διαβεβαιώσουν κατηγορηματικά ότι ουδένα κίνδυνο διατρέχουν οι καταθέσεις στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου, γεγονός που θα προλάβει την ανάπτυξη μιας αρνητικής ψυχολογίας και μια τάση απόσυρσης καταθέσεων. Πρέπει επίσης η Κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου να καταστήσουν απόλυτα σαφές ότι, παρόλο που δεν υιοθετούμε τις κατηγορίες περί ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο, δεν αρνούμαστε τη διερεύνηση του θέματος νοουμένου ότι αυτή θα γίνει από διεθνή θεσμικά όργανα στη βάση της διεθνούς και της κυπριακής νομιμότητας”, προστίθεται.

Παράλληλα, αναφέρει το ΔΗΚΟ ότι ο τόπος και η κυπριακή οικονομία έχουν απόλυτη και άμεση ανάγκη από μια ισχυρή Κυβέρνηση που να αναλάβει το ταχύτερο μια εθνική προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του τόπου και του λαού. “Είναι για αυτό που οι κάλπες τις Κυριακής πρέπει να δώσουν μια ισχυρή και καθαρή εντολή στον Νίκο Αναστασιάδη και στις δυνάμεις της ευθύνης, της προοπτικής και της δημιουργίας, για να επιτύχουν το συντομότερο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του κράτους μας και της κυπριακής οικονομίας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ