ΕΔΕΚ: Καλεί σε συστράτευση υπέρ υποψηφιότητας Λιλλήκα

 


 

Διαβάστε επίσης, “Λιλλήκας : Συμφωνούν Αναστασιάδης – Καρογιάν ότι ο Τάσσος ήταν φασίστας;” και “Μαλάς: Ζητά συμμετοχή στις εκλογές”.


 

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι «στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβράρη θα κριθεί για τα επόμενα πέντε χρόνια τόσο η διαχείριση του μεγάλου εθνικού μας θέματος όσο και η ανάγκη για το ξαναζωντάνεμα της κυπριακής οικονομίας», προσθέτοντας ότι «ενώπιον του λαού μας υπάρχουν δύο επιλογές».

«Η μία επιλογή είναι αυτή που προτείνεται από τους δύο πόλους του πολιτικού συστήματος. Αυτή η επιλογή εγγυάται την ανακύκλωση των συνταγών του παρελθόντος με εμμονές σε μια χρεοκοπημένη στρατηγική στο εθνικό μας θέμα και είτε νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και πρακτικές στην οικονομία είτε σε αγκυλωμένες και δογματικές νοοτροπίες, κρατισμού και αδιεξόδων στην οικονομία», αναφέρει.

«Η  άλλη επιλογή», προσθέτει, «είναι η επιλογή της ανανέωσης, του εκσυγχρονισμού του κράτους και των θεσμών, της απαλλαγής από τις ζημιογόνες υποχωρήσεις στο εθνικό μας θέμα, της υιοθέτησης μιας καινούργιας εθνικής στρατηγικής για επανατοποθέτηση του Κυπριακού και μιας οικονομικής πολιτικής σύγχρονης, αποτελεσματικής που θα προστατεύει τους αδύνατους, θα αξιοποιεί την επιχειρηματικότητα και θα προωθεί την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».

«Αυτή την πορεία», συνεχίζει η ΕΔΕΚ, «εγγυάται η υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα. Μια υποψηφιότητα χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος, με ριζοσπαστικές προτάσεις που θα αξιοποιούν όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κυπριακής κοινωνίας. Με μια κρυστάλλινη πρόταση μιας εθνικής στρατηγικής διαχείρισης του Κυπριακού χωρίς τις ομιχλώδεις και δικολαβίστικες διατυπώσεις των ανθυποψηφίων του».

Καλεί, παράλληλα, τους πολίτες «ανεξάρτητα από παραδοσιακές κομματικές δεσμεύσεις να συμπαραταχθούν με την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα», προσθέτοντας ότι «ο τόπος χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα. Όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε μια καινούργια ενότητα με το όραμα μιας ελεύθερης, ενωμένης, ευημερούσας και κοινωνικά δίκαιης Κύπρου».

«Στις 17 Φεβρουαρίου δεν ψηφίζουμε κόμματα. Ψηφίζουμε για την Κύπρο. Την Κύπρο που προσδοκούμε και οραματιζόμαστε. Την Κύπρο που δικαιούται και αξίζει ο λαός μας.

Με τον Γιώργο Λιλλήκα ανοίγουμε το δρόμο για το μέλλον», καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.

Πηγή ΚΥΠΕ