Εφημερίδες: Φωτιές άναψε ο διορισμός του Υποδιοικητή


Διαβάστε επίσης, “Φωτιά σε αυτοκίνητο αλλοδαπού στη Λευκωσία” και “Τρίτη με ανεβασμένη θερμοκρασία”.


Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα του πολιτικού και αθλητικού Τύπου.

Άλλα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα είναι, οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε σχέση με την έκθεση της Pimco, τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης για τις προεδρικές εκλογές, η υπογραφή αύριο των συμβολαίων με την Total της συμφωνίας αδειοδότησης για τα τεμάχια 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ και η διεξαγωγή έρευνας σε σχέση με την ανεύρεση νεκρού εμβρύου σε βιολογικά απόβλητα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Υπουργοί πιέζουν για συμβόλαια!» αναφέρει πως σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προέβη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ότι Υπουργοί πιέζουν και εργάζονται νυχθημερόν για να υπογραφούν συμβόλαια δέσμευσης του κράτους πριν λήξει – σε μερικές μέρες – η θητεία τους. Αλλού αναφέρει πως ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε πως ο Πρόεδρος δεν διαβουλεύτηκε μαζί του για το θέμα του διορισμού Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, «αν και θα έπρεπε». Σε άλλο θέμα γράφει πως στα 9 δις ευρώ φθάνει το ακραία σενάριο της Pimco και πως διεξάγεται μάχη σε πολλά επίπεδα για μείωσή του.

«Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προβάδισμα ασφαλείας για τον Νίκο Αναστασιάδη» πως σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Σίγμα» με βάση την πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο ο Ν. Αναστασιάδης παίρνει 39,8%, ο Σταύρος Μαλάς 20% και ο Γιώργος Λιλλήκας 19,3%. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα για το διορισμό Σταυρινάκη στη θέση του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας σε σχέση με την ανεύρεση νεκρού εμβρύου σε βιολογικά απόβλητα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού διέταξε χθες η Υπουργός Υγείας Ανδρούλλα Αγρότου.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μετεκλογικά παιχνίδια» γράφει πως διορισμός που στοχεύει να δημιουργήσει τετελεσμένα στην επόμενη Κυβέρνηση, αποτελεί αυτός του υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Σπύρου Σταυρινάκη, ο οποίος θα αφυπηρετούσε το Νοέμβριο. Αλλού αναφέρει πως η Κεντρική Τράπεζα αρχίσει ενημέρωση των τραπεζών και του συνεργατισμού, που με τη σειρά τους πρέπει να καταθέσουν πλάνα αναδιάρθρωσης μέχρι τα τέλη Απριλίου. Αλλού αναφέρει πως η ολλανδική Vitol, η ρωσική ITERA, η ισπανική Gas Natural Fenosa μπαίνουν στο παιγνίδι για τη συμφωνία των 2 με 4 δις ευρώ για εφοδιασμό της Κύπρου με φυσικό αέριο από το 2015 έως το 2018.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Συναπάντημα νίκης» αναφέρει πως μήνυμα συστράτευσης και τελικής αντεπίθεσης των δυνάμεων που στηρίζουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά στις μέρες που απομένουν μέχρι τις προεδρικές εκλογές έστειλαν οι χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν χθες το βράδυ το Στάδιο «Ελευθερία» στην πρωτεύουσα. Αλλού αναφέρει πως αύριο θα «πέσουν» οι υπογραφές με την Total, η οποία θα αδειοδοτηθεί για έρευνες στα τεμάχια 10 και 11. Επίσης αναφέρεται στην παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών για εξέταση δημοσιευμάτων και κατηγοριών περί ξεπλύματος με εμπλοκή του γραφείου του κ. Αναστασιάδη.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με κύριο τίτλο «Οργή μετά το διορισμό του Υποδιοικητή της ΚΤ» γράφει πως δεκατρείς ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες δεν είναι υποψήφιος, ο Πρόεδρος Χριστόφιας διόρισε χθες Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας – μια θέση που με βάση το σύνταγμα προορίζεται για τους Τ/κ και η οποία υπήρξε κενή τα τελευταία 50 χρόνια, πυροδοτώντας έτσι καταιγίδα αντιδράσεων. Αλλού αναφέρει πως σύμφωνα με την Υπουργό Υγείας Ανδρούλλα Αγρότου κάθε χρόνο παρουσιάζονται στην Κύπρο 3 χιλιάδες νέα περιστατικά καρκίνου. Επίσης, η εφημερίδα γράφει η ΕΕ έχει μοχλό πίεσης για την Κύπρο, αλλά θα τον χρησιμοποιήσει; Προσθέτει ότι μέχρι στιγμής κανείς δεν συνέδεσε το πρόγραμμα βοήθειας προς την Κύπρο με μια διπλωματική διευθέτηση του Κυπριακού.

Πηγή ΚΥΠΕ