Έκκληση ΠΑΣΥΞΕ – ΣΤΕΚ να σταματήσει η απεργία

 


 

Διαβάστε επίσης, “Απεργία οικοδόμων – Σοβαρά επεισόδια στην Ποσειδώνος” και “Αντιεξουσιαστής: Το on camera κλάμα του ωρομίσθιου πατέρα (vid)”.


 

Η συνάντηση έγινε με εκπροσώπους των ξενοδοχείων της επαρχίας Πάφου, που επηρεάζονται από την απεργία των οικοδόμων, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της επαρχιακής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ.

Η απόφαση των συντεχνιών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να προχωρήσουν σε παναπεργία είναι άκαιρη και ζημιογόνα για τον τουρισμό, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ απηύθυναν εκ νέου έκκληση στο Συνδικαλιστικό Κίνημα να σταματήσει αμέσως τις απεργιακές κινητοποιήσεις και να καθίσουν στο τραπέζι με τις εργοδοτικές οργανώσεις για να βρουν λύσεις.

Είναι ανάγκη, συνεχίζει η ανακοίνωση, να εκτονωθεί η κατάσταση και να ολοκληρωθούν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθ’ ότι οι Τουριστικοί Πράκτορες απειλούν με ακύρωση των συμβολαίων και πιέζουν στα χρονοδιαγράμματα έγκαιρης παράδοσης των μονάδων.

“Καταδικάζουμε τους απεργούς εκείνους που παράνομα εισέρχονται στα εργοτάξια, δημιουργώντας καταστροφές και προβλήματα στα υποστατικά”, αναφέρει  η ανακοίνωση, καλώντας παράλληλα την αστυνομία να ενεργεί άμεσα και αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση προκλητικών ενεργειών και βανδαλισμών που δημιουργούνται από μερίδα απεργών. 

Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό αλλά και το δικαίωμα στην εργασία ακόμη πιο ιερό, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ