Τουρκία: Έκρηξη στην πρεσβεία των ΗΠΑ – 2 νεκροί (vids)

 


Διαβάστε επίσης: Μεξικό: Αιματηρή έκρηξη σε κρατική εταιρεία πετρελαίου (vids) και… Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου του F16 στην Αδριατική (vid)


 

Σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση, υπάρχουν δύο νεκροί και τραυματίες από την έκρηξη. Νεκροί είναι οι δύο φύλακες της κεντρικής πύλης.

H έκρηξη δεν έχει προκαλέσει ζημιές στο εσωτερικό της διπλωματικής αποστολής.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως είδαν έναν άντρα να κινείται ύποπτα έξω από την κεντρική πύλη. Σύμφωνα με την Daily Telegraph, δεν πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας, αλλά για δέμα που εξερράγη έξω από το κτήριο της πρεσβείας.

Ο δρόμος μπροστά από την πρεσβεία, είναι κλειστός, δεν επιτρέπεται δηλαδή διέλευση αυτοκινήτων, κάτι που ενισχύει τις πιθανότητες για επίθεση αυτοκτονίας.

Σημειώνεται, ότι ακόμα και για πεζούς, επιτρέπεται από το σημείο η διέλευση όσων θα μετέβαιναν στην πρεσβεία για αίτημα θεώρησης της βίζας τους.

Η επίθεση είναι πιθανό να συνδέεται με τα μέτωπα που έχει ανοίξει η Τουρκία, όπως το Κουρδικό. Αυτή τη στιγμή η περιοχή έχει αποκλειστεί καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρχει και δεύτερη βόμβα, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Αναμένονται ανακοινώσεις από τις Τουρκικές Αρχές καθώς οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες.

Δείτε τα σχετικά videos:


Έκρηξη στην Άγκυρα από Newscaster 

 


Explosion outside US embassy in Turkey’s… από CDemo83 

Για περισσότερες ειδήσεις από το διεθνή χώρο, στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.