Εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ ο Κασίνης

 


 

Διαβάστε επίσης, “Υπογράφηκαν τα συμβόλαια με την Total – 24 εκ. το Bonus” και “Τρόικα-Το πρώτο report: Κάτω απ` την βάση η Κύπρος”.


 

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, σε δηλώσεις στο περιθώριο διάσκεψης Τύπου στον ΚΟΤ, εξήγησε ότι στο Υπουργείο υπάρχουν θέσεις Διευθυντών και αναλόγως αυτοί τοποθετούνται σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως είναι η υπηρεσία ενέργειας της οποίας ήταν επικεφαλής ο κ. Κασίνης.

«Αντιλαμβάνεστε ότι ο κ. Κασίνης στην Υπηρεσία Ενέργειας όλα αυτά τα χρόνια απέκτησε μια εμπειρία και τεχνογνωσία, το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια παρά πολύ στενή συνεργασία και της Κρατικής Εταιρείας με την Υπηρεσία Ενέργειας, και εφόσον είναι επιθυμία του ιδίου, θεωρούμε ότι θα μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στο να υπάρξει μια συνέχεια σε όλη αυτή τη δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια με τη συμμετοχή του ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος στην ΚΡΕΤΥΚ», ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν είναι απώλεια για την Υπηρεσία Ενέργειας, ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι υπάρχουν διαδικασίες συμπλήρωσης της θέσης, εξηγώντας ότι στο Υπουργείο «οι θέσεις των διευθυντών δεν είναι θέσεις που λειτουργούν από μόνες τους, δηλαδή δεν υπάρχει θέση διευθυντή ενέργειας αλλά θέσεις διευθυντών”.

«Άρα θα γίνουν οι διαδικασίες για πρόσληψη διευθυντή και ενδεχομένως να γίνουν και μετακινήσεις και αυτό είναι ένα θέμα που θα εξετάσει το Υπουργείο», είπε.

Ο Υπουργός ανέφερε ακόμη ότι Υπηρεσία Ενέργειας αναλαμβάνει σήμερα ένα μεγαλύτερο εποπτικό ρόλο με αυτά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν και με τις αδειοδοτήσεις ενώ η ΚΡΕΤΥΚ είναι επιφορτισμένη με πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση, τις υποδομές και τις συνεργασίες με τις εταιρείες, προσθέτοντας ότι ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μετατίθεται σε αυτήν  (ΚΡΕΤΥΚ )και έτσι προβλέπει και ο νόμος περί υδρογονανθράκων του 2007.

Όπως γράφει σήμερα ο «Πολίτης», ο κ.  Κασίνης ενημέρωσε τον υπουργό Νεοκλή Συλικιώτη ότι θα αποδεχτεί την πρόταση που του έγινε για ανάληψη καθηκόντων εκτελεστικού αντιπροέδρου στην ΚΡΕΤΥΚ και ως εκ τούτου υπέβαλε σήμερα γραπτώς την παραίτησή του στον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πολίτη», το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την περασμένη Τρίτη πρόταση για να προταθεί στον κ. Κασίνη συμβόλαιο εργοδότησής του στην ΚΡΕΤΥΚ και ο κ. Κασίνης υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στην ΕΔΥ και υπέγραψε το συμβόλαιο.

Πηγή ΚΥΠΕ