Επικρίσεις ΑΚΕΛ κατά ΡΙΚ

 


 

Διαβάστε επίσης, “Ένοχοι οι Πανταζής, Κικκίδης και Στοϊμένοφ στην υπόθεση ΗΛΙΟΣ” και “Εφημερίδες: «Πάει γι’ αυτογκόλ το Προεδρικό για το ξέπλυμα»”.


 

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε, αναφέρεται, ότι δυστυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο, ούτε στα δελτία ειδήσεων, αλλά ούτε και στη σημερινή τηλεοπτική συζήτηση.

Το ΑΚΕΛ αναφέρει επίσης ότι αν δεν αναιρεθεί η παραβίαση της συμφωνίας, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ δεν θα συμμετέχει στην αποψινή τηλεοπτική συζήτηση.

“Στη συμφωνία που έγινε ανάμεσα στα επιτελεία κομμάτων και των βασικών υποψηφίων ξεκαθαρίστηκε, με τη συναίνεση όλων, πως σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή θα εμφανίζεται ένας εκπρόσωπος από μέρους κάθε υποψηφίου. Εντούτοις, στην αποψινή εκπομπή του ΡΙΚ προαναγγέλθηκε ήδη πως θα εμφανιστούν οι αρχηγοί των κομμάτων, με την υποψηφιότητα του κ. Αναστασιάδη να εκπροσωπείται και από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέτοιες συμπεριφορές δέκα μέρες πριν από τις Προεδρικές Εκλογές, προστίθεται, θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίες και αποκαλύπτουν τις προθέσεις και τις σκοπιμότητες κάποιων.

Εξάλλου το σημερινό περιστατικό, συνεχίζει η ανακοίνωση, δεν είναι μεμονωμένο, αφού ενώ η πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ στο ημικρατικό κανάλι προαναγγέλθηκε μέσω διαφήμισης οκτώ φορές, η τηλεοπτική εμφάνιση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ προαναγγέλθηκε είκοσι δύο φορές, μάλιστα και μέσα από δύο διαφημίσεις στα πλαίσια  του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, που έχει πάρα πολύ ψηλή τηλεθέαση.

“Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου δεν είναι τσιφλίκι του οποιουδήποτε, που ίσως θέλει να παρέχει προεκλογικές εξυπηρετήσεις. Είναι περιουσία του κυπριακού λαού. Γι’ αυτό και η υποχρέωση για ίση μεταχείριση και αντικειμενικότητα, που έχουν οι λειτουργοί του ΡΙΚ, πρέπει να τίθεται πάνω από την αγωνία του οποιουδήποτε από αυτούς για προώθηση των δικών του πολιτικών προτιμήσεων. Αν δεν αναιρεθεί η παραβίαση της συμφωνίας, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ δεν θα συμμετέχει στην αποψινή τηλεοπτική συζήτηση”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

 

Πηγή ΚΥΠΕ