Επιτελείο Γ. Λιλλήκα: Ισχυρό χαστούκι οι δηλώσεις Ερντογάν


Διαβάστε επίσης: Δελτίο 24H: Ψωνίζουν με κουπόνια – Δείτε το trailer! και Το βιολί του ο Ερντογάν για την Κύπρο


 Αυτό αναφέρει σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υποψήφιου Προέδρου Γιώργου Λιλλήκα,  Αντώνης Κουντουρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκλογικού επιτελείου του Γ. Λιλλήκα, ο κ. Κουντούρης αναφέρει ότι «οι απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού προσβάλλουν για άλλη μια φορά την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Καλούμε την κυβέρνηση να αντιδράσει με αποφασιστικότητα, ιδιαίτερα τώρα που γίνονται διεργασίες για ανοίξουν κεφάλαια στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και να καταστήσει σαφές στην Άγκυρα ότι η Κύπρος δεν πρόκειται να  συναινέσει στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων», προσθέτει.

«Είναι πλέον σαφές», αναφέρει, « ότι η  Τουρκία θα πρέπει να πληρώσει κόστος για την κατοχή αν όντως επιθυμούμε να κάμψουμε την Τουρκική αδιαλλαξία.Ο Γιώργος Λιλλήκας», συνεχίζει, « με τη διεκδικητική του πολιτική και την ολοκληρωμένη πρόταση του για το κυπριακό αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη επιλογή για μια  λύση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στα όνειρα των νέων ανθρώπων».

Αναφορές γερμανικού οικονομικού περιοδικού – Αναστασιάδης

Έξαλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Λιλλήκα, Ανδρέας Κουμενίδης αναφέρει σε δήλωση του ότι «οι προειδοποιήσεις μας ότι η Κύπρος θα βρεθεί στη δίνη σκοπιμοτήτων και εκβιασμών βλέπουμε να γίνονται καθημερινά πραγματικότητα».

«Οι σημερινές αναφορές σε γερμανικό οικονομικό περιοδικό, αποτελούν μέρος του σκηνικού πιέσεων και εκβιασμών που στήνεται εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού, με πρωταγωνιστές τους φίλους του κ. Νίκου Αναστασιάδη που δημιουργούν και τα μεγαλύτερα προβλήματα για τον τόπο μας», προσθέτει στη δήλωση του ο κ. Κουμενίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «αποδεικνύεται καθημερινά πλέον ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν πείθει τους συνομιλητές του για τα συμφέροντα της Κύπρου, αλλά πείθεται από αυτούς. Αποδεικνύεται ότι για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε το περιβάλλον που δημιουργείτε χρειάζεται μια διεκδικητική πολιτική».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ