Έρευνα για την αστυνομική βία στους οικοδόμους ζήτησε ο Χριστόφιας

Υπογράμμισε ο κ. Χριστόφιας ότι αυτά τα συμβάντα είναι καταδικαστέα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εγκαινίων του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης, στη Δερύνεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καταβάλλει άοκνες προσπάθειες εδώ και αρκετό καιρό για να υπάρξει ένας συμβιβασμός μεταξύ των οικοδόμων και των εργολάβων οικοδομών. Βεβαίως, και η Υπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σεβόμαστε απόλυτα το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και υποστηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε και το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων. Εύχομαι και ελπίζω το συντομότερο ένεκα και της οικονομικής κατάστασης να βρεθεί η χρυσή τομή.

Από κει και πέρα, θέλω να πω ότι λυπάμαι πραγματικά για τη χρήση βίας από πλευράς Αστυνομίας απέναντι στους απεργούς στην Πάφο. Αυτά είναι καταδικαστέα και πρέπει να το κάνω ξεκάθαρο ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν δεχόμαστε εμείς τέτοιες συμπεριφορές και θέλω να εκφράσω και την αλληλεγγύη μου στους ανθρώπους, οι οποίοι κτυπήθηκαν και υπέστησαν βλάβες και να καλέσω τον Αρχηγό της Αστυνομίας να τεθεί τέρμα σε αυτή τη συμπεριφορά».

Ερωτηθείς αν θα διατάξει έρευνα για τα συμβάντα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «έχω δώσει εντολές στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και είμαι σε διαρκή επαφή με την ηγεσία της Αστυνομίας και το χειρίζεται το θέμα».