Φωτίου: Έχει αποδώσει η παρέμβαση Αναστασιάδη

 


Διαβάστε επίσης για τη γυναίκα που έπεσε στα σκαλιά της εκκλησίας και μεταφέρθηκε στην εντατική και για την έκθεση της Pimco.


Η νέα παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη προς το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, ώστε να στηριχτεί η πατρίδα μας  αυτές τις δύσκολες ώρες φαίνεται πως έχει αποδώσει, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας πως η κρίση θέλει ηγέτη, κι` αυτό  αποδεικνύεται μέσα απο πράξεις και όχι με συνθήματα.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε πως “θεωρούμε ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη  τη δήλωση ενός από τους στενότερους συνεργάτες της Καγκελαρίου Άγκελας  Μέρκελ, επί οικονομικών θεμάτων, ότι ‘το Βερολίνο δεν μπορεί να μπλοκάρει το πακέτο βοήθειας προς την Λευκωσία’. Την ίδια ώρα», είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος, «καλούμε  και τους άλλους προεδρικούς υποψηφίους , όπως και τις υπόλοιπες  πολιτικές δυνάμεις  να δράσουν κατά ανάλογο τρόπο, ώστε να υπάρξει άμεση  και αποτελεσματική στήριξη της κυπριακής οικονομίας.

Ο κ. Φωτίου είπε εξάλλου πως το ΔΗΚΟ «ανησυχεί για την δραματική αύξηση  του δείκτη της ανεργίας. Η ανεργία όπως καταγράφεται στα στοιχεία της Eurostat πλήττει ιδιαίτερα τους νέους μας σε ποσοστό 28,5%, ωθώντας τους στη φτώχεια  και στη μετανάστευση. Χρειάζεται άμεση δράση», δήλωσε.

«Το ταχύτερο δυνατό πρέπει να ολοκληρωθεί  ο σχεδιασμός για την ανάκαμψη  και την επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας. Κάθε μέρα  που περνά  η κατάσταση δυσχεραίνει  περισσότερο με αποτέλεσμα όλο και μεγαλύτερες  ομάδες του πληθυσμού να γεύονται τη φτώχεια, την ανέχεια, τη δυσπραγία και τη δυστυχία», ανέφερε.

Είπε πως “η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια. Απαιτείται ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο. Η πρόταση  των κομμάτων ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ και του κοινού υποψηφίου Νίκου Αναστασιάδη περιλαμβάνει  ένα πλαίσιο δράσεων και ενεργειών που δημιουργούν συνθήκες για σταδιακή ανάκαμψη και επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως για παράδειγμα την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, την δημιουργία καζίνο- εκτιμάται η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας  700-3000 ανάλογα με το μοντέλο-, την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και καινοτομίας, ενθάρρυνση  της επιχειρηματικότητας κλπ».

«Δέσμευσή μας», κατέληξε ο κ. Φωτίου, «να εργαστούμε για να φέρουμε καλύτερες μέρες στη νέα γενιά».