Γ.Λιλλήκας: Χαλίτικη γη στους πρόσφυγες

 


Διαβάστε επίσης το πόρισμα για τον άδικο χαμό της Ν.Μαραγκού. Διαβάστε ακόμα τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις


Οι προσφυγικοί συνοικισμοί αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα που επηρεάζουν πολύ  αρνητικά την ποιότητα ζωής των προσφύγων, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας κατά την διάρκεια σημερινής του επίσκεψης σε προσφυγικούς συνοικισμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το εκλογικό του επιτελείο, ο κ. Λιλλήκας είπε πως θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης και αναβάθμισης των συνοικισμών και ταυτόχρονα πρέπει να στηριχτεί ο προσφυγικός κόσμος.

Πρόθεση μας, είπε, είναι να παραχωρήσουμε χαλίτικη γη στους πρόσφυγες, έτσι ώστε να μην αναγκάζονται λόγω και της οικονομικής κρίσης και των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, να ξεπουλούν την περιουσία τους στη λεγόμενη επιτροπή  αποζημιώσεων.

“Αυτό θα γίνει με ταυτόχρονη δέσμευση στο Κράτος των  περιουσιών τους στα κατεχόμενα εδάφη μας. Με τη λύση του Κυπριακού οι πρόσφυγες και οι ιδιοκτήτες γης στα κατεχόμενα θα έχουν το δικαίωμα επιλογής της γης που θα κρατήσουν ή θα παραχωρήσουν στο Κράτος. Έτσι, θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε και τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, η οποία ελπίζει ότι μέσα από την «επιτροπή αποζημιώσεων», να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο περιουσιακό”, κατέληξε.

 

Πηγή : ΚΥΠΕ