Γαλλία: Η Κάτω Βουλή ενέκρινε τους γάμους ομοφυλοφίλων (vid)


Διαβάστε επίσης για ένα νεαρό άντρα που είδε στο Skype να ληστεύουν τη φίλη του και δείτε video με θεαματική κατάρρευση πάγων στην Παταγωνία.


Ένα ακόμα βήμα προς τη νομιμοποίηση του γάμου ατόμων του ίδιου φύλλου, έγινε στη Γαλλία.

Η γαλλική Κάτω Βουλή με ψήφους 329 υπέρ και 229 κατά, υπερψήφισε το νέο νομοσχέδιο το οποίο όμως θα πρέπει να περάσει και από τη Γερουσία.

Η επέκταση του δικαιώματος γάμου και υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους, ήταν μαι από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του προέδρου της χώρας Φρανσουά Ολάντ.

Ο νόμος έχει συναντήσει τη λυσσαλέα αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά και της αντιπολίτευσης που μάλιστα οργάνωσε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Παρίσι. Νέα μεγάλη διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

“Το να δοθεί το δικαίωμα του γάμου στους ομοφυλόφιλους, θα είναι μια αλλαγή που θα επηρεάσει τους πάντες” δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, καρδινάλιος Andre Vingt-Trois, υποστηρίζοντας ότι αν δεν αναγνωρίζεται η διαφορά του φύλου, θα κλονιστούν τα θεμέλια της κοινωνίας.

Άλλες θρησκευτικές κοινότητες (Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Βουδιστές) έχουν επίσης εκφράσει τη διαφωνία τους.

Από την άλλη πλευρά η γαλλική γκέι κοινότητα, σημειώνει ότι θα είναι πολύ σπουδαίο επίτευγμα για τη Γαλλία, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, να περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.