Η επίθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία


Διαβάστε επίσης πως εμπλέκεται εταιρεία Κύπριων στο σκάνδαλο με το κρέας αλόγου. Διαβάστε ακόμα, ήταν σύμπτωση η “επίσκεψη” αστεροειδή και μετεωρίτη την ίδια μέρα.


«Ψες, στις 19:00, έγινε μια πορεία των Κούρδων στη Λεμεσό, ως υπενθύμιση για την απαγωγή και σύλληψη του προέδρου Οτσαλάν από πράκτορες της Τουρκίας, στις 15 Φεβρουαρίου 1999», αναφέρεται.

Στη διάρκεια της πορείας, προστίθεται, «μια ομάδα από αγνώστους σε αυτοκίνητο έβριζαν και παρενοχλούσαν τη πορεία». Σύμφωνα με την ανακοίνωση «λίγο μετά που η πορεία επέστρεψε στο Πολιτιστικό Κέντρο, μια ομάδα από 50 ως 60 αγνώστους συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Κέντρο και επιτέθηκαν σ` αυτό. Πέταξαν πολλές βόμβες μολότοφ και πέτρες. Έβριζαν τους Κούρδους και τον πρόεδρο Οτσαλάν, στα ελληνικά, κάτι που μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, διότι ποτέ δεν είχαμε ξαναδεί τέτοιαν επίθεση εναντίον μας από Έλληνες».

Αναφέρεται, επίσης, ότι από την επίθεση υπήρξαν μικροτραυματισμοί Κούρδων που βρίσκονταν μέσα στο Κέντρο, το οποίο υπέστη πολλές ζημιές.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία συνέλαβε τρεις από τους επιτιθέμενους.

Εκφράζεται παράλληλα η εκτίμηση ότι η γρήγορη συγκέντρωση τόσων ατόμων και ο εξοπλισμός τους με ρόπαλα και μολότοφ δείχνει πως επρόκειτο για οργανωμένη επίθεση.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι «ο κουρδικός λαός διεξάγει ένα δύσκολο και αιματηρό αγώνα, ενάντια στον ίδιο εχθρό που κατέχει στρατιωτικά και τη Κύπρο». Θέλουμε, γράφει, «πάντοτε να έχουμε καλές σχέσεις με το κυπριακό λαό, που το θεωρούμε φίλο μας».

Εκ των πραγμάτων, προστίθεται, «η ψεσινή επίθεση εξυπηρετεί μόνο τη Τουρκία. Ο Κουρδικός λαός δεν θα αφήσει κανένα προβοκάτορα να κάνει ζημιά στη φιλία και στις καλές σχέσεις μας με τη Κύπρο και το λαό της».

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» καλεί κάθε δημοκρατική οργάνωση και κάθε δημοκράτη να καταδικάσει την επίθεση και τις κυπριακές αρχές να φέρουν τους ένοχους ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ