Η κρίση θέλει καρναβάλι!

 


 

Διαβάστε επίσης, “Φωτορεπορτάζ: Σε ρυθμούς καρναβαλιού το Ρίο ντε Τζανέιρο” και “Έχουμε μόνο 9 χρόνια για έρωτα και διασκέδαση”.


 

Οι συμμετοχές για τη μεγάλη παρέλαση ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και φτάνουν τις 130.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο πολιτιστικός λειτουργός του Δήμου Λεμεσού Κλέωνας Αλεξάνδρου, ανέφερε πως το ενδιαφέρον του κοινού, από όλες τις Επαρχίες, ήταν ιδιαίτερα έντονο φέτος για συμμετοχή στο Λεμεσιανό Καρναβάλι, “γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κόσμος κουράστηκε με την κρίση και την προεκλογική περίοδο που διανύουμε και θέλει να ξεδώσει και να διασκεδάσει, συμμετέχοντας στο καρναβαλίστικο ξεφάντωμα που προσφέρει, δωρεάν, ο Δήμος της Λεμεσού”.

Μετά από 36 ολόκληρα χρόνια, επιστρέφει ξανά η Βασίλισσα του Καρναβαλιού, ρόλο τον οποίο αναλαμβάνει η Έρμα Στυλιανίδη, ως “Βασίλισσα της Κρίσης και της Τρέλας”, η οποία θα κάνει την εμφάνιση της την Τσικνοπέμπτη, 7 Μαρτίου, έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση.

Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες, πρόσθεσε ο κ. Αλεξάνδρου, καταγράφεται η παρέλαση των αρμάτων των κανταδόρων, μισή ώρα πριν από τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση της 17ης Μαρτίου, όπως επίσης και η συμμετοχή του κοινού στη διακόσμηση του άρματος του ντελάλη, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Μαρτίου, στο Στούντιο 8.

Εξάλλου, οι τρεις υπαίθριοι χοροί των δεκαήμερων εκδηλώσεων, γίνονται φέτος τέσσερις, αφού αποφασίστηκε η μεταφορά του χορού της Χορωδίας των Ονείρων, από το Πολιτιστικό Κέντρο “Πάνος Σολομωνίδης”, στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου. Συγκεκριμένα, την Τσικνοπέμπτη θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος υπαίθριος χορός στην πλατεία Ηρώων, θα ακολουθήσει “ο χορός της Τρίτης” (12/3), στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου, όπου θα πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη (14/3) ο χορός της Χορωδίας των Ονείρων, ενώ ο αποχαιρετιστήριος καρναβαλίστικος χορός της Κυριακής (17/3), θα πραγματοποιηθεί στο χώρο στάθμευσης Εναερίου.

Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Αλεξάνδρου, πέραν του διαγωνισμού “πελλόμασκας”, που διεξάγεται στο πλαίσιο των υπαίθριων χορών, ο Δήμος Λεμεσού αποφάσισε την εισαγωγή και του βραβείου “έξυπνης μάσκας”, όπου δικαιώματα συμμετοχής θα έχουν όσοι κατασκευάσουν από μόνοι τους ευφάνταστες στολές.

Η Λεμεσός αναμένεται να φορέσει τα “καρναβαλίστικα” της περί τα τέλη Φεβρουαρίου και σίγουρα αφού τελειώσουν οι Προεδρικές εκλογές, συμπλήρωσε ο Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου Λεμεσού.

Πηγή ΚΥΠΕ